Firma hakkında Van Ekonomist Dergisi’ne bilgi veren Vanet Fabrika Müdürü Murat Zikguş, 1977 yılında bir Dünya Bankası Projesi olarak Van'da kurulan ve Türkiye’nin önde gelen bankaları ile Van İl Özel İdaresi'nin ortaklığıyla kurulan şirketin, 1985 yılında Entegre Et Tesislerinin temelini attığını ve 1988 yılında üretime başladığını söyledi. Fabrikanın, 563 dönüm arazi üzerine 24 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu belirten Zikguş, tesislerde hayvan kesimi ve et üretiminin dışında hindi üretim çiftliğinin de bulunduğunu ayrıca büyükbaş ve küçükbaş hayvan besiciliğinin de yapıldığını ifade etti. Hedeflerinin daha kaliteli hizmet sunmak olduğunu dile getiren Zikguş, toplam bin 500 ton karkas et ve mamul depolama kapasitesine sahip olan fabrikanın, Türkiye’nin her yerine hijyen kurallarına uygun bir şekilde dağıtım ve sevkiyat yaptığını söyledi. 

‘’Vanet’’ Van’ın Büyüyen Markası Olmaya Devam Ediyor
Vanet tesislerinde son model teknoloji ürünü makinelerle üretim yapıldığını vurgulayan Zikguş,’’Vanet tesislerimizde kesimler, İslami usullere göre yapılmaktadır. Ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın üretim kurallarına uygun bir şekilde üretim yapıyoruz. Firmamızın üretimleri ISO 9001, HACCP 13001, Gıda Sicil Sertifikası, Üretim İzin Belgeleri ve TSE Kalite ve Helal Kesim Belgeleri ile belgelenmiştir. Yüzde yüz dana, kangal sucuk grubunda Türkiye’nin ilk TSE çift yıldız belgesini alan firmamızın hem üretiminde hem de hizmet sunumunda kaliteyi ön planda tutuyoruz. Firmamız ayrıca 2014 yılında ‘Van İlinden En Çok İhracat Yapan 10 Firma’ arasına girerek başarı kalitesini kanıtlayan firmalardan biridir. Bu hem bizi hem de Van halkını gururlandıran bir sonuç oldu’’şeklinde konuştu. 

VAN EKONOMİSİNİ BORSADA TEMSİL EDEN NADİR FİRMALARDAN BİRİDİR
Vanet’in, 2011 yılında Metro Holding bünyesinde halka arz edilen ve Van ekonomisini borsa da temsil eden nadir firmalardan biri olduğunu belirten Zikguş, firmanın,Van ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olduğunu ifade etti. 

FİRMA BÖLGENİN KALİFİYE ELEMAN İHTİYACINA DA KATKI SAĞLIYOR
Firmanın, bölgede bulunan üniversitelerde okuyan öğrencilerin alanla ilgili staj ihtiyacını karşıladığını dile getiren Murat Zikguş, ayrıca firmanın İşkur iş birliği ile meslek edindirme kursları da açarak, vatandaşların meslek edinmelerine katkı sağladığını, böylece bölgenin kalifiye eleman ihtiyacına da katkı sağladığını ifade etti. Bölgenin ihracatına, ekonomisine katkı sağlayan bir firma olduklarını vurgulayan Zikguş şöyle devam etti:’’2015 yılı için iç ve dış piyasada sahip olduğumuz payımızı daha da arttırmayı hedefliyoruz. Tanıtım konusunda ciddi çalışmalar içerisine girilerek markamızı daha tanınır hale getirip, Türkiye ve İhracat yaptığımız ülkelerde kalitemizi herkesin tatması için çalışmalarımız devam edecektir. Metro Holding olarak marka ve parasal hedeflerimizin üstünde, asıl hedefimiz Vanet Anonim Şirketi ile bölge istihdamına katkı sağlamaktır. Vanet tarafından sarf edilen tüm enerjinin asıl hedefi, daha büyük bir Vanet ailesi olmaktır.’’ (Van Ekonomist)

Editör: Wan Haber