WanHaber.com - Haber Merkezi

Yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Van standı’nda Van’ın tarihi ve kültürel değerleri tek tek tanıtılıyor. İstanbul’luların dışında Türkiye'nin değişik illerinden ve dünyanın değişik ülkelerinden gelen binlerce ziyaretçi EMİTT Fuarı'nda yer alan Van standını gezerek, Van’ı tanıma fırsatı buluyor.Balından cevizine, gölünden kedisine, camisinden kilisesine, uçan balığından şifalı Van denizi suyuna, otlu peynirinden tereyağına Van’a ait tüm değerlerin anlatıldığı Van tanıtım standında oturma gecesi ekiplerinin söylediği Van yöresi türküleri ile ziyaretçilere eşsiz bir gün geçirme olanağı sağlanıyor.

Bir çok ulusal ve yerel basınında ilgi göstediği van standına bir çok ünlü ismide ağırlayan Van Valiliği standında bu yıl bir çok ilk yaşandı.

Van denizinden elde edilen güzellik ve cilt bakımında kullanılan deniz suyu şişelenerek ziyaretçilere verilen Vandenizi losyonu, özellikle bayanlardan yoğun ilgi görüyor ve yine EMİTT fuarında ilk kez uçan balık olarak dünyada sadece Vangölü’nün tuzlu ve sodalı suyunda yetişen inci kefali balığı stantta hazırlanan havuzda canlı olarak ziyaretçilere tanıtıldı. Yine uydu aracılığıyla yayına başlayan Van TV ilk kez bir fuarda canlı yayın yaparak tüm dünyaya Van’ı tanıttı.

Editör: Wan Haber