İHH İnsani Yardım Vakfı koordinatörlüğünde bir araya gelen 12 sivil toplum kuruluşunun Van genelinde Suriye için başlattığı yardım kampanyası kapsamında 2 TIR dolusu insani yardım malzemesi daha yola çıktı.
Suriye halkına toplam 10 TIR malzemenin gönderilmesinin hedeflendiğini çalışmalarda, 29 Aralıkta gönderilen ilk TIR'ın ardından 3 Ocak'ta 2 yardım TIR'ı daha gönderilmişti. Bugün 4 ve 5. yardım TIR'ları da yola çıktı. TIR'ların uğurlanmasında bir açıklama yapan kampanya sorumlusu Halil İbrahim Çinkılıç, mutlu günlerden birini yaşadıklarını söyledi. Çinkılıç, "Çünkü Suriyeli mazlum kardeşlerimize 2 TIR daha yardım gönderiyoruz. 'Van'dan Suriye'ye 10 TIR yardım' sloganıyla başlattığımız kampanyamıza çok güzel bir ilgi oldu ve 15 gün gibi kısa sürede 5 TIR yardım malzemesi toplandı. 3 TIR daha önce göndermiştik. Bugün 2 TIR'ı daha Hatay Reyhanlı'daki İHH İnsani Yardım Vakfı ekiplerine ulaştırılmak üzere gönderiyoruz. Gönderdiğimiz yardım içerik olarak 75 ton un, 10 bin kişilik giysi, 500 bebek kıyafeti, 250 çift ayakkabı, 700 atkı-bere-eldiven, 800 adet yorgan battaniye, 250 mefruşat, 7 halı, 9 döşek ve 7 adet çadırdan oluşuyor. Yardım toplanmasında ve tasnif edilip ambalajlanmasında hanım gönüllülerimizin çok emeği var. Kampanyamıza süre sınırlaması koymadık, çünkü Suriye'de savaş devam ediyor. Oradaki mağduriyet ve mazlumiyet gün geçtikçe daha da artıyor. Bugüne kadar 50 bin insan katledildi, 100 binlercesi tutuklandı, 3 milyon insan göç etmek zorunda kaldı. Ülkede fabrikalar durdu, tarım bitme noktasına geldi. Zaten yoksul olan 10 milyon Suriyeli açlıkla karşı karşıya. 2 büyük deprem yaşayan ve aylarca evlerine giremeyen, başka illere göç etmek zorunda kalan Van halkı, Suriyelileri yalnız bırakmamalılar. Bize deprem sonrası Güney Kore'den, Malezya'dan, Endonezya'dan, Güney Afrika'dan, Kuveyt'ten, Katar'dan ve daha birçok yerden yardım geldi. Şimdi bizlerinde Suriyeli kardeşlerimize en iyi şekilde yardım göndermemiz gerekiyor. Hayırsever Vanlılardan yardım kampanyamıza özellikle battaniye, temel gıda maddeleri, kullanılmamış giysi, çadır ve nakdi yardım olarak desteklerine devam etmelerini bekliyoruz. Kampanyamıza destek veren tüm siil toplum kuruluşlarına, canı gönülden çalışan gönüllülerimize ve tüm hayırsever Vanlılara teşekkür ediyorum" dedi.
Önceki TIR'lara refakat eden ve yardım malzemelerini teslim ettikten sonra Suriye'de 3 gün incelemelerde bulunan Nebi Güleşçe ise; "Suriye şehirlerinde yıkım çok fazla, insanlar büyük korku içinde yaşıyorlar. Gıda sıkıntısı oldukça çok, fazla un göndermemiz lazım. Battaniye, çadır ihtiyaçları da çok. Sıcak bölgelerde çatışma halinde olan insanların ciddi gıda sıkıntılarının olduğunu öğrendik. Türkiye'den giden yardımlar orda büyük bir depoda toplanıyor ve oradan kamyonlarla değişik şehirlere dağıtılmak üzere gönderiliyor. Tüm yardımseverlerin içi rahat olsun, toplanan yardımlar yerine ulaştırılıyor" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından hazırlanan TIR'lar sınır bölgesinde çalışan İHH İnsani Yardım Vakfı ekiplerine teslim edilmek üzere Van'dan yola çıktı.
(MSA-Y)

09.01.2013 11:59:46 TSI

Editör: Wan Haber