NBA All Star 2016 için heyecan devam ediyor. Basketbolseverler dev şölende görmek istediği oyuncular için 18 Ocak'a kadar vote.nba sitesinden oy kullanabilecek. Vanlı Enes Kanter'in yanı sıra, Ömer Aşık ve Ersan İlyasova da organizasyonda boy göstermesi muhtemel isimlerden. NBA'deki performanslara bakıldığında Vanlı Enes bir adım önde.

Bu yıl 65.si düzenlenecek NBA All-Star için geri sayım sürüyor. Doğu ve Batı Konferası'nda yer alan yetenekleri karşı karşıya getirecek organizasyona ilişkin oylama sürecine geçildi. Temsilcilerimizden Enes Kanter, Ömer Aşık ve Ersan İlyasova destek bekliyor. Basketbolseverler, All Star'da görmek istedikleri kabiliyetleri, 18 Ocak'a kadar vote.nba.com sitesinden seçebilecek. Aynı zamanda Twitter'da, #NBAVote etiketi üzerinden isim yazılarak da oy kullanılabiliyor. Günde bir kez olmak şartıyla tıklama serbest. İçerisinde görsel şovları barındıran All-Star, ilk kez ABD dışında, Kanada'da yapılacak. 14 Şubat 2016'da başlayacak ve üç gün sürecek etkinliğin ev sahipliğini, Toronto Raptors ve buz hokeyi takımı Toronto Maple Leafs'ın maçlarını oynadığı Air Canada Centre üstlenecek. Yeni düzenlemeyle NBA'in resmî sitesinin yanı sıra sosyal medyadan da oy verilebiliyor. Google'da da özel bir sayfa oluşturuldu.

Doğu ve Batı Konferansı'ndan en iyi 10 isim, All Star'da boy gösterecek. 2007'de Utah Jazz forması terlettiği dönemde All Star'a seçilen Mehmet Okur, bu başarıya erişen ilk Türk sporcusu olmuştu. Aynı unvana bu defa Enes, Ömer ve Ersan ulaşmak istiyor. 2012'de Utah Jazz ile NBA'e adım atan Enes, aradan geçen 4 yıllık süreçte gelişimiyle alkışlandı. Azminin semeresini, 2015-16 yazında Oklahoma City Thunder ile 70 milyon dolara 4 yıllık  sözleşme imzalayarak aldı. Kayıtlara, en çok kazanan Türk sporcusu olarak geçti. 5 sezondur NBA'de göğsümüzü kabartan Ömer'in başı ise son dönemde sakatlıkla dertte. Ömer, Chicago Bulls ve Houston Rockets'teki ivmesini New Orleans Pelicans'ta yakalayamadı. Uzun süre Milwaukee Bucks'ta oynayan Ersan İlyasova da yeni takımı Detroit Pistons ile çıkış arıyor. 28 yaşındaki forvet, EuroBasket 2015'te Ay-Yıldızlıların kadrosunda yer almıştı.

Google: Arama motoruna ‘NBA Vote Thunder', ‘NBA Vote Pistons' ve ‘NBA Vote Pelicans' yazarak millî basketbolcularımız seçilebilir. ‘Submit votes' butonunu tıkladıktan sonra oy verme işlemi tamamlanır.

Sosyal Medya: #NBAVote etiketiyle Enes Kanter, Ersan İlyasova ve Ömer Aşık şeklinde Facebook, Twitter ve Instagram'da paylaşım yapabilirsiniz. (MedyaVan)

Editör: Wan Haber