Van’da son yıllarda yaygınlaşan sebze üretim alanlarını ziyaret eden Fevzi Altuner, üreticilerden bilgiler aldı. Van’da bir ilk olan ve 28 bin metre kare alan üzerine kurulan Mehmet Gürbüz’e ait ‘Güneş Enerjili Sera Projesi’ serasını gezen Altuner, Gürbüz’den yaptıkları yatırım ile ilgili bilgiler aldı.

Kırsal Kalkınma Yatırımları ile birlikte Van’da sebze üretiminin giderek yaygınlaştığını, Van’dan taze sebzenin Mersin iline gönderildiğini ifade eden Mehmet Gürbüz, “Seralarda çalışanlarımızın çoğunluğunu bayanlar oluşturmaktadır. İstihdam ve ekonomiye katkı sağlamak öncelikli görevlerimiz başında gelmektedir. Sebze üretimi il genelinde her geçen gün artmaktadır. İstihdamın yanında aynı zamanda çalışanlarımıza eğitimler vermekteyiz. Onların meslek sahibi olmaları için elimizden gelen her türlü imkanı sunmaktayız. Bölgemiz sebze üretimine müsait bir bölge, topraklar elverişli. Doğal üretimin yapılabilmesi için hiçbir neden yok. Sebze üretiminin artması konusunda bundan sonra da çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Van İl Müdürü Fevzi Altuner ise sebze üreticisi Mehmet Gürbüz’e gerçekleştirdikleri üretimden dolayı teşekkür ederek  üretimin daha da artması için bu konuda her türlü desteği sağlayacaklarını, başarılarının devamını diledi.

Editör: Wan Haber