Van Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Taşdemir, Dernek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fikret İlhan, Aktaş Köyü Muhtarı Garip Tosun, Taşkonak Köyü Muhtarı Adil Şen, Gövelek Köyü Muhtarı Kerem Demiroğlu, Karpuzalan Köyü Muhtarı Tahir Çağırıcı ile öğretmen, memur ve esnaflardan oluşan heyet, Kuzey Irak’ta Işık Kolejleri bünyesinde faaliyet gösteren ilköğretim ve ortaöğretim kurumları ile Işık Üniversitesi'nde incelemelerde bulundu. Erbil’de 2008’den bu yana hizmet veren Işık Üniversitesi’nin yeni kampüsünü de ziyaret eden heyet, uluslararası standartların üzerinde eğitim veren üniversitenin Türkiye ile Irak arasında kardeşlik köprüsü kurduğunu belirttiler.


Kuzey Irak'ın kültürel yapısını ve şehirlerini görmek amacı ile bu geziyi düzenlediklerini belirten Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Taşdemir, "Kuzey Irak'ta bulunan eğitim gönüllülerin orada yaptıkları hizmetler ve verilen eğitim takdire şayandır. Bu atılan sevgi tohumlarını gördükçe o coğrafyada kin ve nefretin tutunamayacağı inancı bir daha doğdu içimize. Bu bizi oldukça duygulandırdı" dedi.


3 gün süren gezi kapsamında Irak’ın Erbil kentinde bulunan Işık Üniversitesi, Erbil Kalesi ve kapalı çarşısı, Süleymaniye’de Selahattinin Eyyubi Koleji, Halepçe ilinde ise Halepçe müzesi ve şehitler mezarlığı gezildi. Geziye katılan köy muhtarlarından Garip Tosun ise; “Bölge hakkında ön yargılarımız vardı ve Allah’a şükür yerinde görerek bu önyargılarımızdan kurtulduk. Bizim millet olarak buralara sahip çıkmamız gerekir” dedi.

Editör: Wan Haber