Van'daki bazı sivil toplum örgütlerinin, İnsani Yardım Vakfı (İHH) koordinatörlüğünde başlattığı kampanyada Suriye için toplanan yardımlarla dolu ilk TIR bugün yola çıktı.
Yardım için bir araya gelen Mazlum-Der, Özgür-Der, Umut Işığı Derneği, Gökkuşağı Derneği, Anadolu Gençlik Derneği, Kevser Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, Kardelen Kadın Derneği ve İnsan Der, Hak ve Kardeşlik Derneği tarafından çeşitli etkinliklerde toplanan yardımlar Suriye'ye gönderildi. Toplam 10 TIR malzemenin gönderilmesinin hedeflendiğini çalışmalarda, ilk TIR bugün Suriye'ye gitmek üzere yola çıktı. Sivil toplum örgütü üyeleri bayanlar sabah saatlerinde İHH Konteynır Kent'inde bir araya gelerek ilk TIR'ı Suriye'ye uğurladılar.
Uğurlama öncesi konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İHH Gönüllüsü Fatma Erdemci, kampanyanın ilk TIR'ı göndermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek çok da heyecanlı olduklarını belirtti. Erdemci, "Gönderdiğimiz TIR içinde kıyafet, battaniye, gıda malzemeleri bulunmaktadır. Kıyafetlerin özeline baktığınızda özellikle kışlık kıyafetler, ayakkabı, atkı, bere yer almaktadır. Üç bin kişilik kıyafet artı 500 kişilik bere ve atkı 300 tane battaniye, bir adet çadır ve bir miktarda gıda var. İnşallah devamı gelecektir. Allah nasip ederse ikinci aracımızı da en kısa zamanda göndereceğiz inşallah. Biz bu kampanyayı başlatırken önce Allah'a, sonra halkın desteğine, ilgisine ve teveccühüne güvenerek yola çıktık. Kampanyanın yeni olması sebebiyle tam da istediğimiz oranı yakaladık diyemeyiz. Ama kampanya tanındıkça, duyuldukça bu ilginin de arttığını gözlemledik. İlk başladığımız da ilk hafta malzeme akışı daha yavaştı. Ama kampanyanın duyumları hızlandıkça insanlar duydukça haberdar oldukça malzeme akışı daha hızlı bir şekilde gerçekleşmeye başladı. Bundan sonra daha hızlı akacağına inanıyoruz. Hala da o niyetimizi düşüncemizi koruyoruz Van halkının Suriye halkını en iyi anlayabilecek halk olduğunu düşünüyoruz. Çünkü empati kurmak insanları anlamanın yoludur ve empati kurabilmek için de o durumu yaşamak gerekiyor. Van halkı da o durumu yaşadı. Açlığı soğuğu evsizliği yokluğu yaşadı ve şuan da da Suriye halkı ile o empatiyi gerçekleştireceğine inanıyoruz. Bu anlamda da hala desteklerini ve teveccühlerini bekliyoruz" dedi.
(SER-MET-Y)

29.12.2012 11:51:13 TSI

Editör: Wan Haber