Son günlerde kadro talepleriyle gündeme gelen Vanlı fahri imam ve Kur’an kursu hocaları, kadro sorunlarına çözüm bulmak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup gönderdiler.
Vekil imamlar ile fahri Kur'an kursu hocaları adına daha önce hazırladıkları mektubu Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan PTT şubesinde gönderen Din Gönüllüleri İlim İrfan Derneği Başkanı Hamide Donmuş, önceleri çeşitli platformlarda sorunlarını dile getirdiklerini ifade ederek, “Bu konuda umudumuzu kaybetmedik. Cumhurbaşkanımızın mektubumuza duyarlı davranacağına inanıyoruz” dedi.
Türkiye genelinde 10 binin üzerinde vekil imam ile fahri Kur'an kursu hocası bulunduğunu ifade eden Hamide Donmuş, “Van’da ise yaklaşık olarak 800 fahri Kur'an kursu hocası ile vekil imam bulunmaktadır. Bizler de Din Gönüllüleri İlim İrfan Derneği olarak hem kendi adımıza hem de bu arkadaşlarımız adına Sayın Cumhurbaşkanımıza bugün bu sorunumuzu iletmek üzere bir mektup hazırladık. Daha önce bu sorunumuzu ilimizde bulunan Diyanet İşleri Başkanımıza da ilettik. Bu özlük hakkımızı aşama aşama istiyoruz. İnanıyoruz ki hükümetimiz bu konuda duyarlı davranacaktır” şeklinde konuştu.
Dindar nesil yetiştirmek için Kur’an kursunun önemine dikkat çeken Donmuş, taleplerinin yerine gelmesi adına çalışmalarına devam edeceklerini de sözlerine ekleyerek, “Bu konuda gerek Başbakanımızdan gerekse Cumhurbaşkanımızın duyarlı davranacağına inanıyoruz. Bizler de dindar neslin yolunun Kur’an kursları ve camilerden geçtiğine inanıyoruz. Bunun için kadro talebimizi yeniliyoruz” diye konuştu.

Editör: Wan Haber