Bank Asya’nın polis baskınıyla Tasarruf Mevduat Fonu (TMSF) tarafından yönetimine el konulmasına tepki gösteren, Van’da yaklaşık 300 kişi bankaya destek olmak amacıyla yeni hesap açarken bankaya bir günde 1,5 milyon TL para yatırıldığı belirtildi.

Cengiz Siyahtaş

Van’da bazı vatandaşlar zor günler geçiren Bank Asya'ya destek olmak için sabahın erken saatlerinden itibaren şubeye akın etti.  Vatandaşlar, yönetim değişikliğini hukuksuz bulduklarını belirterek şubeye para yatırdılar.  Bank Asya’ya destek olacaklarını kaydeden bazı vatandaşlar araba almaktan vazgeçtiklerini, bazıları da birikimlerini yatırdıklarını ifade ettiler.


Bankaya bugün itibariyle 1.5 milyon TL para yatırıldığı 300 kişinin de yeni hesap açtığı belirtildi. Yeni hesap açanlardan Ayhan İpek, ilk defa bir banka da hesap açtığını belirterek, “Bugüne kadar herhangi bir bankayla çalışmadım. Ama dün yaşanılanları görünce artık dayanamayıp hesap açmaya karar verdim. Ve bugünden itibaren elinden geldiğince Van Asya’ya destek çıkacağını söyledi. 

Editör: Wan Haber