Van Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği’ yetenek sınavlarına girecek öğrenciler için açtığı kursa öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. Daha önce madde bağımlısı olan ve belediyenin girişimi ile tedavi edilerek alışkanlığından kurtulan bir genç belediyenin açtığı kurs sayesinde Türkiye’nin önemli bir üniversitesine birincilik derecesiyle girdi. 

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği’ yetenek sınavlarına girecek öğrenciler için açılan kursa her yıl olduğu gibi bu yılda öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Her yıl onlarca öğrenciyi farklı üniversitelere kazandıran kursa bu yılda kadın ve erkek öğrencilerden oluşan 150 kişi başvurdu. 4 yıldır kentte ‘Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği’ yetenek sınavları için öğrencilere ücretsiz kurs veren Van Büyükşehir Belediyesi, her yıl ortalama 60 öğrenciyi Türkiye’de ki üniversitelere kazandırıyor. Her türlü sportif aktivitenin rahatlıkla yapıldığı ve teknik malzemelerin tamamının yer aldığı kurstan faydalanan onlarca öğrenci ise Türkiye derecesi yaparken, şuana kadar 300 öğrenci üniversitelerin beden eğitimi bölümlerini kazandı. 5 ay devam eden ve haftanın 6 günü öğrencilere hizmet veren kursta biri kadın 5 eğitmen öğrencileri yetenek sınavına hazırlıyor. 9 parkurun yer aldığı kursta, öğrenciler birçok aşamadan geçilerek sınava hazırlanıyor. Yine spor lisesine hazırlanan ortaokul öğrencileri de bu kurstan ücretsiz bir şekilde yararlanıyor.


MADDE BAĞIMLISI GENÇ TÜRKİYE DERECESİ YAPTI
Belediyenin açmış olduğu kurs sayesinde onlarca genç her yıl üniversiteye kazandırılırken, yine kurs sayesinde daha önce madde bağımlısı gençlerde bu kurs sayesinde tekrardan hayata atılmaları sağlandı. Daha önce madde bağımlısı olan ve belediyenin girişimi ile tedavi edilerek alışkanlığından kurtulan bir genç belediyenin açtığı kurs sayesinde Türkiye’nin önemli bir üniversitesine birincilik derecesiyle girdi. Yine sokakta çalışmak zorunda kalan ve hiçbir geliri bulunmayan öğrencilere pozitif ayrıcalık yapan kurs, bu öğrencileri istedikleri hedeflere ulaşması için yoğun çaba sarf ediyor. Üniversitelerin ‘Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği’ yetenek sınavlarına hazırlanan öğrencilerine çağrıda bulunan kurs eğitmenleri öğrencilerin kursa katılım yapmalarını istedi.

KURS ÖĞRENCİSİYDİ, ŞİMDİ KURS EĞİTMENİ OLDU
Van Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu kursun ilk öğrencilerinden olan ve şuan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü 3. sınıf öğrencisi olan Emin Yıldırım Çakı, üniversiteyi kazanmasında belediyenin kursunun çok büyük faydası olduğunu söyledi. Üniversiteyi kazandıktan sonra vefa borcunu ödemek için kursta ücretsiz bir şekilde eğitmenlik yapan Çakı, liseyi bitirdikten sonra maddi sıkıntılar nedeniyle ücretli spor merkezine gidemediğini ve belediyenin açmış olduğu kursa gelerek yetenek sınavına hazırlandığını dile getirdi. Çakı, "Belediyenin açmış olduğu kurs sayesinde YYÜ’ye dereceyle girdim. Şuan beden eğitimi öğretmenliği 3.sınıf öğrencisiyim, bende hem vefa borcumu ödemek hem de yetenek sınavına hazırlanan öğrenci arkadaşlarıma destek olmak için bu kursta gönüllü olarak eğitmenlik yapıyorum” dedi.

Editör: Wan Haber