Vansesi Gazetesi'nden Rıdvan Can'ın haberine göre:

Trafiğin yoğun olduğu, hastanelerin bulunduğu İpekyolu üzerinde meydana gelen trafik kazalarının önlenmesi, yaya geçişlerinde can güvenliği sağlanması için vatandaşların her fırsatta dile getirdikleri üst geçit talepleri sonrası büyük kaynak ve emeklerle yapılan üst geçit kullanılmamaya başlandı.

İpekyolu üzerinde hasta, hasta yakınları, okulların açılmasıyla öğrenciler İpekyolu Devlet Hastanesi karşısında bulunan üst geçidi kullanmayan vatandaşlar çocuklarıyla birlikte trafik kuralları ve insan hayatını hiçe sayarak karşıdan karşıya geçmeleri araç sürücülerinin tepkisine neden oluyor. 

Üst geçiti kullanmayan vatandaşların trafik kazalarına neden olabileceğini,  araç sürücülerini ve kendi canlarını riske attıklarından şikayetçi olan sürücüler; "  Düne kadar vatandaşlar İpekyolu üzerinde yayalar için üst geçit istiyordu. Şimdi yapılan üst geçit kullanılmıyor.  İlimizde insanlar arasında kurallara uymama gibi bir direnç var. Bu duyarsızlık son bulmalıdır. Yaz aylarında kullanılmayan üst geçitler öyle görünüyor ki kış mevsiminde hiç kullanılmayacaktır.  O zaman neden yapıldı. Normalde üstgeçidi kullanmamanın bir cezası var. Emniyet ekiplerinin bu duruma sessiz kalmaması gerekir"  dedi.

Üst geçitleri kullanmadan trafik yoğunluğu arasında çocuklarıyla karşıdan karşıya geçen aileler halk otobüsü ve minibüs duraklarının üst geçite göre ayarlanmasını,  üst geçit etrafında karşıdan karşıya geçişleri önleyecek tedbir alınmasını belirttiler.  Vatandaşlar, "   Trafik yoğunluğu arasında karşıdan karşıya geçişlerin trafik ihlali ve tehlikeli olduğunu biliyoruz. Üst geçit ile birlikte gerekli düzenlemelerinde yapılması gerek"  dediler.

Üst geçitlerin kullanışsız olduğunu,  kent estetiğini bozduğunu, vatandaşların tercih etmediğini, Van gibi kışı yağışlı ve sert geçen bir ilde pek kullanılmayacağını belirten uzmanlar, yayaların tercih edeceği geçişlerde, kentin estetiğini bozmayan kullanışlı alternatifler geliştirilmesi gerektiğini ifade ettiler.

TCK Van 11. Bölge Müdürlülüğü 2 milyon 200 bin lira bedelle İpekyolu üzerinde trafik ve yaya geçişlerinin yoğun olduğu 6 yerde üst geçit yapımı başlatmıştı.

Editör: Wan Haber