Hacı Yılmaz

Edremit Esentepe kiracılar TOKİ ve Edremit yeni TOKİ'de çirkin barakalar TOKİ sakinlerinin tepkisini çekiyor. Durumdan rahatsız olan TOKİ sakinleri, konuyla ilgili kurumlara kaçak yapılarla ilgili şikayet dilekçesi yazdıklarını ancak belediyelerin sorunla ilgilenmediklerini belirttiler.

Özellikle okul önlerinde açılan baraka yapıların ortadan kaldırılması gerektiğini söyleyen TOKİ sakinleri, durumu yargıya taşımaya hazırlanıyorlar. TOKİ ticari alanında faaliyet gösteren 13 esnafın ise kaçak yapılar yüzünden mağdur olduklarını söylediler.

Yeşil alan, spor ve sosyal alanlardan mahrum olan ve kaderine terk edilen Edremit TOKİ'lerde kaçak yapıların sayılarının her geçen gün arttığını ileri süren TOKİ sakinleri, durumdan rahatsız olduklarını dile getirdiler. Yapıların TOKİ'nin görünümünü kötü şekilde etkilediğini belirten TOKİ sakinleri, bu konu hakkında ileriki günlerde toplu bir basın açıklaması yaparak sahipsizliğe tepki göstereceklerini ifade ettiler.

Edremit TOKİ sakinleri, kaçak yapılarla ilgili Edremit Kaymakamlığı, Milli Emlak Müdürlüğü, AFAD ve Edremit Belediyesi'ne dilekçe verdiklerini ancak bu güne kadar bir sonuç alamadıklarını ifade ettiler.

3-508.jpg

"Haksız kazanç elde etmektedirler"
Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan TOKİ sakinleri, "TOKİ'de hazine arazisi üzerine kayıtsız, denetimsiz, ruhsatsız baraka konteynır, derme- çatma yapılar bulunmaktadır. Bu baraka yapıların sayıları her geçen gün artmaktadır. Belediyenin müdahale etmediği bu yapılar TOKİ'de görüntü kirliliğine neden olmaktadır. Bu baraka dükkânlar kayıt dışı haksız kazanç elde etmektedirler. Yasal işlemlerin yapılarak denetlenmesini ve uygunsuz yapıların kaldırılmasını istiyoruz. TOKİ'de bulunan esnaflar bu kaçak yapılar yüzünden büyük zararlar görmektedir. Burada vergi, kira gibi giderleri olan esnaflar vardır. Bu esnafların ve halkın mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandılar.

"Belediye kaçak yapıları koruma görevi yapmıştır"
TOKİ'lerde kamu alanlarını işgal eden barakaların birileri tarafından sanki teşvik edildiğini, işgallerin ortadan kaldırılması gerektiğini söyleyen TOKİ Esentepe Mahalle Muhtarı Ahmet Nanto, "TOKİ'de hazine arazisi üzerine kurulan baraka, derme ve çatma yapılar bulunmaktadır. Bunların sayıları her geçen gün artmaktadır. Barakalar ciddi anlamda görüntü kirliliğine neden olmaktadır. TOKİ'de denetim yetersizliği aşikârdır. Diğer ilçelerde ve TOKİ'nin kurmuş olduğu mahallelerde bu tür kaçak yapılara müsaade edilmediği gibi bu tür kaçak yapılara ruhsat verilmemektedir. İşletme adı altında görülen kaçak yapıların ruhsat ve işletme belgeleri yoktur. Bakkal görünümünde ilköğretim okuluna yakın yerlere açıldığı görülmektedir. Ayın zamanda okula yakın bir yerde kahvehanenin açılarak küçük yaştaki çocuklara kaçak sigara satışı yapılıyor. Fırın ve lokanta olarak açılan kaçak yapıların ise hijyen olmayan ortamlarda gıda, yemek satışı yapmaktadırlar. Halkımızın sözlü şikâyetleri her geçen gün artmaktadır. Edremit Belediyesi'ne defalarca bu yapılarla ilgili yaptığımız şikâyetler dikkate dahi almadı. Hatta belediyeden şahsıma yönelik 'onlara karışılmayacak' muhtar olarak beni ilgilendirmediğini dile getirdiler.  Belediye kaçak yapıları koruma görevi yapmıştır" şeklinde konuştu.

4-430.jpg

5-419.jpg

6-273.jpg

 

Editör: Wan Haber