İpekyolu ilçesinde bulunan TOBB İlköğretim Okulu sabaha karşı kimliği belirsiz kişiler tarafından molotofkokteyli ile kundaklandı. Okul kapısının camını kırıp daha sonra mandalı açarak içeri giren kimliği belirsiz kişiler, okulun iki bölümüne molotofkokteyli attı. Okul görevlisinin geldiğini gören şahıslar olay yerinden uzaklaştı.

İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Kırekin, İpekyolu Kaymakamı Sabri Uzun, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer ile birlikte yakılan okulda incelemelerde bulunan Vali Doğan, burada yaptığı açıklamada, “Bugün barışın konuşulacağı, güzelliğin konuşulacağı bir gündür. Her nasıl oluyorsa çocuklarımız, babalarının, annelerinin tasvip etmediği bir şeyi yapıp okulları yakıyorlar, kitapları yakıyorlar, okullara düşmanlık yapıyorlar, kitaplara düşmanlık yapıyorlar, imam hatip lisesinin camlarını kırıyorlar, kitaplarını yakıyorlar ve binaya zarar veriyorlar. Bu nasıl bir değerdir? Kitaplara değer vermeyen, dine değer vermeyen, eğitime değer vermeyen, öğretmenlere değer vermeyen nasıl bir insan tipi oluşturmaya çalışıyorlar? Dikkat çekmemiz gerek konu budur” ifadelerini kullandı.
“Boş bir ideoloji uğruna çocuklarımızı bu çeşit bir canavarlığa, bu çeşit kötülüklere ikna etmeye çalışanlara sesleniyorum" diyen Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün Arife günü ve bugün bütün müminler, Müslümanlar barıştan söz ediyor. Aklınızı başınıza alın. Gelin çocuklarımızı, kendi geleceklerine ilişkin bu kadar sıkıntıya sokmayın. Burada bizim çocuklarımız yetişiyor. Çocuklarımıza barış değerleri burada aşılanacak, kardeşlik değerleri burada aşılanacak. Bu okulları bir nimet olarak görün ve o okulların eğitimine destek verin. Gidin ailelerinizden, birlikte görev yaptığınız, çalıştığınız insanlardan özür dileyin. Okullardaki öğretmenlerinize gidin, ellerini öpün, özür dileyin ve onlara, ‘Bizim yaptığımız yanlıştır. Biz öğretmen ve arkadaşlarımızdan özür diliyoruz’ deyin” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber