Hastane Caddesi Ortaklar İş Merkezi’nin 4’ncü katında bulunan kooperatifte İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Kokel Çakır, “Bizi bir çatı altında toplayan başta Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Öner Yiğit ve Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul’a şükranlarımızı sunuyoruz. Bu kooperatif sayesinde tüm sorun ve sıkıntılarımızı tek çatı altında çözebileceğiz. Korsan taksicilik ile mücadelemizi daha kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Şu an 325 üyemiz var ve üye olmayan daha birçok taksici esnafımız bulunmaktadır. Kooperatifimize üye olmayan taksiciler dışında kimse belirlenen bazı noktalara giriş yapıp yolcu alamayacak. Örneğin Van Ferit Melen Havaalanı bunlardan bir tanesi. Kooperatifimiz üyeleri dışında hiçbir taksi buralara hizmet veremeyecek” dedi.

“TAKSİLERE KAMERA DÜŞÜNÜYORUZ, AMA ESNAFIMIZIN BÜTÇESİ YOK”
Güvenli yolculuğun sağlanması için toplu taşıma araçlarında olduğu gibi taksicilerinde kamera sistemi kurması ile ilgili bilgiler veren Kokel Çakır, “Böylesi bir çalışma tabi ki yerinde bir uygulama olacaktır, hem bizler açısından hem de taksi kullanan müşterilerimiz açısından. Hala da bu uygulamayı düşünüyoruz ve gündemimizde. Ancak bizler toplu taşıma yapan minibüsler gibi olmadığımız için birçok taksici esnafımızın böylesi bir bütçesi bulunmamaktır. Bazı taksicilerimiz bile günü hiç çalışmadan bitirmektedirler. Ama kooperatifimizin yerine oturması ile birlikte taksiciler olarak birçok çalışmaya da imza atacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul ise, Van’da 432 taksici esnafı olduğunu belirtti. Onların bir kooperatif çatısı altında toplanmaları için büyük uğraşlar verdiklerini anlatan Tuğrul, “Sonunda onlarda bir araya gelerek, sorun ve sıkıntılarını çözecekler. Tabi üye olmayanların da kendi kooperatiflerine üye olmaları son derece önemlidir. Çünkü birlikte hareket etmeleri çok ciddi çalışmalara imza atmalarının yolunu açacaktır. Ben kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

Editör: Wan Haber