Van Demokrasi Platformu (VDP) bir haftayı aşkındır çatışmaların yaşandığı ve sokağa çıkma yasağının uygulandığı Şırnak'ın Cizre ilçesine gitmeye hazırlanıyor.


Dün akşam saat 10 sıralarında Kurtuluş Parkından bir araya gelen Vanlı STK’lar sabahın erken saatlerinde Cizre’ye doğru yola çıkacaklarını bildirdi.

Van Demokrasi Platformu üyelerinin toplandığı açıklamada HDP Van Milletvekilleri Tuğba Hezer, Lezgin Botan ve DBP il Eş Başkanı Hamiyet Şahin, HDP İl eş Başkanı Veysi Dilekçi de hazır bulundu.

Cizre'de yaşananlara dikkat çekmek ve buradaki çatışmalara son verilmesine katkıda bulunmak için yola çıkacaklarını belirten İHD Van Şube Başkanı Murat Melet, "Gittikçe yoğunlaşan bir savaş var. Üniformalı, sivil birçok kişi yaşamını yitirdi. En çok da sivillerin zarar gördüğü bir çatışma ortamı var. Biz de VDP olarak karar aldık, tüm sivil toplum örgütleri olarak Kurtuluş Parkı'nda gece boyunca oturduktan sonra sabah saatlerinde de Cizre'ye hareket edeceğiz. Çağrımız bu yürüyüşümüze herkesin destek vermesidir." diye konuştu.

Van Demokrasi Platformu Üyesi Şemsettin Bakır ise: "Çağrıya cevap olarak Van Demokrasi Platformu olarak Van’dan Cizre’ye hareket edeceğiz. Oradaki katliamları durdurmak ve halka destek olmak için oraya gideceğiz. Van Demokrasi Platformu 66 STÖ’den oluşuyor.  Bunların hepsi de katılacağını söyledi. (İshak Kara-Gündemx)

Editör: Wan Haber