Van Hakkari Tabipler Odası Başkanı Çetin Kotan, Van’daki sivil toplum örgütleri olarak yeniden başlayan barış sürecini desteklediklerini belirterek "Sürecin, yaşanacak her türlü provokasyondan etkilenmeden sürdürülmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi. 
Van’da bulunan sivil toplum örgütlerinden 82 tanesinin İmralı süreci ile ilgili ortak hazırladığı bildiri, Çetin Kotan tarafından okundu. Bu coğrafyada yıllardır sürmekte olan şiddet ve Kürt sorunu ile ilgili devlet ile İmralı arasında görüşmelerin yeniden başladığını hatırlatan Kotan, şöyle konuştu: “Tekrar başlayan sürecin bu kez daha ciddi, dikkatli ve hassas bir şekilde sürdürülmesi gerekmektedir. Bu tür barış görüşmeleri dünyada yaşanan diğer örneklerden de bildiğimiz gibi oldukça zorlu süreçlerdir. Yıllar süren çözümsüzlükten sonra tarafların barış masasına oturmalarıyla birlikte bu süreci sekteye uğratacak olaylar yaşanabilmektedir. Nitekim Fransa’da yaşanan son olay apaçık bir provokasyondur.Bundan sonra bu tür sıkıntıların yaşanması ihtimal dahilindedir.Başlayan barış görüşmelerinin bu tür olumsuz durumlardan etkilenmeden sürdürülmesi gerektiğine inanıyoruz. Barış görüşmelerinin toplumsal denetime imkan sağlayacak şekilde sürdürülmesi hayati önem taşımaktadır.Tarafların bu süreçte şeffaflığa gereken özeni göstermeleri gerekmektedir."
Toplum olarak bu sürece destek verilmesi gerektiğini anlatan Kotan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu bağlamda; başta siyasetçiler ve basın olmak üzere herkesin sürece uygun bir barış dili geliştirmesi zorunluluk olarak ortaya çıkmaktadır. Biz, Van’daki sivil toplum örgütleri olarak yeniden başlayan barış sürecini desteklediğimizi belirtiyor ve yaşanacak her provokasyondan etkilenmeden sürdürülmesi gerektiğine inanıyoruz. Artık barışın, adaletin özgürlüğün ve eşitliğin hüküm sürdüğü bir coğrafyada yaşamak istiyoruz.”
Yapılan açıklamanın ardından Barış Anneleri İnisiyatif Üyesi Rukiye Aslan ve Van Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Baki de birer konuşma yaparak, herkesin barışa destek vermesini istedi.

Editör: Wan Haber