İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Birimi, mesai sonrası kentteki çok sayıda sözde diş muayenehanelerini denetledi. Sahte diş hekimliği yapan kişilere düzenlenen denetim kapsamında çoğu yer, yapılan inceleme sonrası işlem yapılarak mühürlendi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, “Diş hekimleri, mesleklerini diş hekimliği diplomasının kendilerine sağladığı yetkilerle uygularlar. Bunu yapan tanı ve tedavilerde meslek ilkelerini koruyarak örnek bir birey ve hekim vasfıyla gerçekleştirir, diş hekimliği konusunda halka hizmet vermekteler. Hekimlik formasyonu olmayan sahte diş hekimleri, uygulamalardaki komplikasyonları bilmedikleri ve gerekli tedbirleri almadıkları için hasta hayatını tehlikeye atmaktadır. Müdürlüğümüzce yapılan bu denetim sonucu kaçak olarak çalıştırılan yerlerde, sterilizasyon ve hijyen kavramlarını bilmedikleri için toplum sağlığı açısından çok büyük önem taşıyan hepatit (sarılık), aids, tüberküloz (verem) gibi bulaşıcı hastalıkların yayılmasına sebep olmakla beraber büyük tehlikeler tespit edildi. Sağlıklı yaşam kriterlerini yükseltmeyi temel hedef sayan çağdaş bir yönetim anlayışı ile Sağlık Müdürlüğümüz üzerine düşeni yapıyor ve yapmaya devam edecektir” dedi.

Dr. Yanmaz, halka en iyi diş sağlığı hizmetini verecek kişilerin gerçek diş hekimleri olduğunu belirterek, “Sahte dişçilik yapan bu kişiler hakkında gerekli yasal işlemleri yapmak durumundayız. Bu sebeple İl Sağlık Müdür Yardımcımız Dt. Şebnem Kartal, Şube Müdürü Eda Dilfiroz Pancar önderliğinde çalışmalar devam etmektedir. Rutin olarak gerekli denetimler yapılmaktadır ve ilgili şube diş tabibi Cihad Türkoğlu ve şube çalışanları tarafından il bazında gerekli denetimlere başlanmış olup, bu tarz yasal olmayan yerler kapatılarak il genelinde bu denetimler sıklıkla yapılacaktır” diye konuştu.

Editör: Wan Haber