Yukarı Norşin Camisi’nde öğle namazına müteakip Dicle İdrak için düzenlenen cenaze namazına Van Valisi İbrahim Taşyapan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Van Milletvekili Beşir Atalay ile Burhan Kayatürk, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ile hayatını kaybeden kızın yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Nimetullah Arvas’ın yaptığı duanın ardından cenaze omuzlarda araca kadar taşındı ve Şabaniye Mezarlığı’na götürülerek defnedildi.
Van Milletvekili Beşir Atalay, patlamada hayatını kaybedenlerin ikisinin sivil vatandaş olduğunu belirterek, “Şehit polisimizi Adana’ya uğurladık. İki tanesi sivil vatandaşımızdan biri daha 17 yaşında bir iş yerinde çalışıyorlardı. Bunlar orada şehit oldular. Tabi bu terör örgütüdür. Bölgedeki vatandaşlarımız da bunları değerlendirsin, lanet olsun onlara ve Van halkı bunlara karşı koyuyor. Dolayısıyla bu onların son denemesiydi. Rabbim muhafaza etti ve hedeflerine ulaşamadılar. 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve şimdi olanlar o iki terör örgütü arası irtibatları daha bir açığa vuruyor. Biz onların birbirleriyle yardımlaştığını hep görüyorduk. Şimdi onların ortak eylemidir, bunu öyle değerlendiriyorum. O geceden, o örgütten geriye kalanlarla uzantılarıyla bunların yardımlaştıkları kanaatindeyim” dedi. İHA

3-757.jpg4-554.jpg

 

Editör: Wan Haber