Hastane bahçesinde düzenlenen kermeste bir açıklamada bulunan Van İpekyolu Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Gülşen Dalaz, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında ölenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yararlılara da acil şifalar diledi. Sağlık çalışanları olarak Soma’daki maden kazasında hayatını kaybedenlerin aileleri yararına böyle bir kermesin düzenlendiğini belirten Dalaz, “2011 yılında biz deprem faciası yaşadığımızda, doğusu batısı, kuzeyi güneyi herkes tek vücut olarak hareket etti. Bugün batıda yaşanan bir olay aynı şekilde bizim canımızı acıttığı için Soma’daki kardeşlerimize; ‘Biz sizinleyiz, bizlerde varız, hep beraberiz’ demek için bir kermes düzenledik” dedi.


Gün boyunca açık olacak olan kermese yoğun bir ilginin olduğunu ifade eden Dalaz, “Kermesimize destek çıkan İnsani Yardım Vakfı (İHH) başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Van İpekyolu Devlet Hastanesi Başhekimi Ali Eman da, hastane personeli ile birlikte Soma’daki ailelere bir nebze yardımda bulunmak amacıyla böyle bir kermes düzenlediklerini ifade ederek, “İnşallah yardımlarımız yerine ulaşır. O kardeşlerimizin yaraları bir an evvel sarılır. Şimdiden aracı olanlara ve hastane çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.


Hastane çalışanları ise, Soma için çok üzgün olduklarını belirterek, geride kalanlara yardımcı olabilmek için kermeste yer aldıklarını söylediler.

Editör: Wan Haber