Van Büyükşehir Belediyesi kent mobilyaları ışıklı cam korumalı ve hareketli billboard ve clp raket pano işletilmesi işi ihalesini gerçekleştirdi. İhaleyi açık artırmada 18 milyon 100 bin lira gibi yüksek bir bedel veren Tuşba Reklam–Matbaacılık firması kazandı.

Rıdvan Can

Büyükşehir Belediyesi reklam geliri zengini olacak. Büyükşehir il sınırları dâhilindeki cadde ve sokaklarda yer alan kent mobilyaları, ışıklı cam korumalı ve hareketli billboard ve clp raket pano işletilmesi işi ihalesini 18 milyon 100 bin lira gibi yüksek bir bedel ödemeyi taahhüt eden Sabahattin İlhan’a ait Tuşba Reklam-Matbaacılık firması kazandı.

Açık hava reklamcılığını Van’da başlatan, 20 yıl süreyle bu hizmeti veren Elif Reklam’ın yanı sıra Türkiye’de açık hava reklam sektöründe ilk üç sırada yer alan İstanbul Şehir Işıkları firması ile birlikte yeterlilik alan toplam 10 firma ihaleye katıldı. Yıllık 1,5 milyon lira muhammen bedelle açılan ihalede Şehir Işıkları 7 milyon, Elif Reklam 6 milyon 600 bin lira teklifte kalarak ihaleden çekildiler. Rekvan firması ile Tuşba Reklam- Matbaacılık arasında kıran kırana geçen yarışta Rekvan 18 milyon teklif verirken Tuşba Reklam-Matbaacılık teklifini 18 milyon 100 bin lira yükseltti. Bu rakamın üstüne çıkan firma olmayınca ihale Tuşba Reklam Matbaacılık firmasında kaldı.

Firma 18 milyon 100 bin lirayı ilk yılı ödemesiz 5 yıl içinde Büyükşehir Belediyesi’ne ödeyecek. Tuşba Reklam- Matbaacılık ihale tarihinden 15 gün sonra fiilen işe başlayacak.  İhale şartnamesine göre yüklenici firma Van genelinde 250 bilbord, 150 durak,10 hareketli 10 hareketsiz büyük led, 5 led ekran,100 adet cp ışıklı raket ile reklam hizmeti verecek. Firmanın alt yapı işlerine yaklaşık 2,5 milyon lira harcama yapacağı ifade edildi.

İhale sonucunu değerlendiren reklam sektörü temsilcileri açık artırmanın çılgın sayılabilecek, uçuk bir fiyatla kapandığını, normalde belediyenin bu fiyatı kabul etmemesi gerektiğini söylediler. Bu arada Elif Reklam firmasının Büyükşehir Belediyesi ile açık hava reklam işinde mahkemelik olduğu, dava sonucunun firma lehine sonuçlanması durumunda ihalenin etkilenebileceği ileri sürüldü. 

Editör: Wan Haber