Habertürk gazetesinin haberine göre Van’daki operasyon 10 günlük takibin ardından gerçekleştirilirken öldürülen 12 PKK’lının 3’ünün terörden arananların bulunduğu “gri liste”de yer aldığı ve başlarına 300 bin TL ödül konulduğu öğrenildi.

BAŞKALE KIRSALINDAN GELDİLER

Villa kiralayan PKK'lıların Başkale kırsalından giriş yaptığı belirlendi. Önce 3 kişilik bir grubun geldiğini tespit eden polis, fiziki takip başlattı. Diğer PKK'lı grupların da toplanması üzerine operasyon için düğmeye basıldı.

ÜÇÜ KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN DIŞARIDA VURULDU
Operasyon sırasında PKK'lıların attığı el bombası, bir polisin hayatını kaybetmesine neden oldu. PKK'lılardan 3’ünün kaçmaya çalışırken evin dışında öldürüldüğü belirtildi.

Öldürülen PKK'lıların  Deniz Aşkan (26), Naim Tekin (28), Ekrem Mete (23), Mehmet Sıddık Orhan (35), Şaban Günay (24), Ahmet Özer (25), Fuat Akdemir (30), Fazıl Kuş (36), Ümit Ürgen (21), Serkan Yıldız (20), Ümit Gürbüz (21) ve Esmer Yıldız olduğu düşünülüyor.

GRİ LİSTEDELERDİ
PKK'lılardan Fuat Akdemir’in 9 yıl kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle arandığı belirtildi. “Reşo” kod adlı Ekrem Mete, Naim Tekin ve Ümit Ürgen’in terörden arananların bulunduğu “gri liste” de yer aldığı ve başlarına 300 bin lira ödül konulduğu belirtildi.

Şaban Günay’ın ise 2008’de 15 yaşındayken PKK’ya katıldığı, ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu öğrenildi. PKK'lılardan birinin de geçtiğimiz günlerde yola mayın döşeyen bir grupta yer aldığı belirtildi.

Gernaz kod adlı PKK'lı, 2 PKK'lının öldürüldüğü gruba yönelik operasyon sırasında kaçtığı öğrenildi.

Örgüt mensuplarının kameralarla güvenliğini sağladığı evde, nöbet çizelgesi, eğitim saatleri, günlük uyanma ve yatma saatleri, yemek mönüsü bulunan çizelgelerin de ele geçirildiği belirtildi.


SANSASYONEL EYLEM PLANLANDI

PKK'nın, bölge sorumlusu “Andok” kod adlı Barış Tekçe’nin öldürülmesinin ardından bölgede yeniden yapılanmak istediği öğrenildi.

VAN'A HENDEK KAZACAKLARDI
Bir süredir Van’a giremeyen örgütün, kırsaldan şehre indirdiği gruplarla önce bombalı sansasyonel bir eylem yapmayı planladığı, ardından Cizre ve Silopi’deki gibi hendek ve barikat eylemlerine başlamayı planladığı iddia edildi.

HEDEF VALİLİK OLABİLİR
PKK'lıların hedefinin kamu binaları olduğu bilinirken tam olarak neresinin bombalanacağına ilişkin bir doküman ele geçirilemedi.

(Habertürk ve İnternetHaber'den derlenmiştir)

Editör: Wan Haber