Van’ın Edremit ilçesinde 165 apartman dairesi ve 7 villadan oluşan Caratpark Van Evleri projesi 40 bin metrekare alan üzerinde tüm inşaat teknolojileri düşünülerek inşa ediliyordu. Yatırım projeleriyle ilgili daha önce Van Ekonomist Dergisi’ne açıklamalarda bulunan Hitit Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sait Börekci, “Depremle yıkılan şehre yatırım yapmak boynumuzun borcu” ifadelerini kullanarak takdir toplamıştı. 2013 yılı Mayıs ayında inşasına başlanılan Carat Park Van Evleri’nde inşa edilmesi planlanan 165 konuttan 84 konutun kaba inşası bittirilmesine rağmen kalan diğer konutların inşasına başlanılamadı. Maddi sıkıntılar yaşayan holding yönetimi konutların tamamlanması için başka holding ile ortaklık başta olmak üzere çeşitli girişimlerde bulunması sonuç vermedi. 

KONUTLAR İLGİ GÖRMEDİ
Konut satışlarını Cumhuriyet Caddesi üzerinde açtığı satış ofisi ile başlayan Hitit Holding beklediği ilgiyi bulamadı. İki yıl içinde 165 daireden 23 dairenin satışını yapan şirket yönetimi elinde kalan diğer daireleri satamayınca maddi sıkıntıya düştü. Dairelere ilginin en büyük sebeplerinden biri yüksek maliyeti. Dairelerin satış fiyatları 450 ile 600 lira arasında değişiyor. Holding Van’da yaptığı yatırımdan dolayı maddi sıkıntıya düşerken şirketin diğer ortaklar bir bir ortaklıklarını sonlandırdı. Çıktığı krizden kurtulmaya çalışan holding yönetimi çeşitli ortaklık girişimlerinden de sonuç alamadı. 2015 yılında tek bir çivi çakılmayan inşaatın durumu içler acısı. Milyon liralık yatırım şimdilerde destek bekliyor. 

caratpark-van-evleri.jpg

CARAT PARK EVLERİ İHTİŞAMIYLA GÖZ DOLDURACAKTI
Caratpark Van Evleri projesi 40 bin metrekare alan üzerinde modern inşaat teknolojileri düşünülerek tasarımı yapıldı. İmalatın genelinde acil durum ve çevre aydınlatmaları, su deposu ve hidraforları için kesintisiz enerji sağlayacak kapasitede jeneratör tesis edildi. Site içi araç ve yaya yolları ile açık otoparklar kullanıcıların rahatı için oluşturuldu. Ortak sosyal tesis içinde kapalı yüzme havuzları, fitness salonu, hamam, sauna ve kafeterya gibi önemli etkinlikler düşünüldü. Çocuk oyun alanları, gölet ve su kanalları çevresinde koşu-yürüyüş parkuru, dinlenme alanları peyzaj inşası içinde yer alacak. Bina TV tesisatı ve kablolu yayın ile uydu yayın sistemi kurulacak. Çöpler için çöp alanları oluşturuldu. Mutfaklarda yangın ihbarı, site içi güvenlik irtibatlı interkom sistemi, site içi güvenlik kamera sistemi, dış duvarlarda mantolama, çatılarda çelik konstrüksiyon üzeri metal kaplama, en önemlisi depreme karşı güvenilirliğini ispat etmiş 1970 yıllardan beri başarılı bir şekilde Japonya'da uygulanan betonarme yapı teknolojisi Ala-sawa bu projede teşkil edilecekti. (VanEkonomist)

caratpark-van-evleri.JPG

Editör: Wan Haber