İlhan Siyahtaş

Van’da sanayi, ticaret ve günlük yaşamı olumsuz etkileyen elektrik kesintileri ve yanmayan sokak lambaları vatandaşları çileden çıkardı. Sorunun çözülmesini isteyen 25 mahalle muhtarı Vangölü Perakende Satış A.Ş (VEPSAŞ) yetkilileri ile görüştü. Yapılan görüşmede elektrik kesintilerinin kabloların ağaçların içinden geçmesi nedeniyle meydana geldiği ileri sürüldü.

Görüşmede muhtarlar adına konuşan İpekyolu Muhtarlar Derneği Başkanı Turgut Külay  “Merkez mahalle muhtarları olarak mahallelerdeki aydınlatma ve sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle VEPSAŞ’a geldik. Van’a gelen enerjinin düşük olması ve mahallelerde yaşanan elektrik sorunlarını dile getirmek için burada bulunuyoruz. Van’da Sokak lambaları ile ilgili ciddi sorunlarımız var. Sıkıntılarımızın biran önce çözülmesini istiyoruz. Sokak lambalarının yenilenmesini, enerji düşüklüğünün giderilmesini bekliyoruz. VEPSAŞ ile ilgili olan çağrı merkezi sürekli meşguldür. Bu durum vatandaşları çileden çıkarıyor. Görüşmemizde yetkililer yaşanan bu sorunları en kısa sürede çözecekleri sözünü verdiler. Bizde yetkililerin sözlerinin takipçisi olacağız. Ümit ediyoruz ki Van’daki elektrikle ilgili sorunlar biran önce giderilir” şeklinde konuştu.
 

RAMAZAN BAYRAMINA KADAR SORUNU ÇÖZECEĞİZ
Muhtarların mahallelerde ve çarşı merkezinde yaşanan elektrik sıkıntılarını ve yanmayan sokak lambaları ile ilgili sorunlarını dinleyen ve sorunların çözümü aşamasında elinden geleni yapacaklarını dile getiren Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) Şirket Müdürü Zafer Türüt  “Muhtarların sorun ve sıkıntılarını dinledik. Muhtarlarımız bazı sokaklarda aydınlatma sorunu nedeniyle haklı olarak kurumumuza başvurdular. Muhtarlarımızla beraber durum değerlendirmesi yaptık. Aydınlatmalarda ki yetersizliği ve yenilenmeler ile birlikte 1 hafta önce aydınlatma çalışmamızı başlattık. Gecikmemizin sebebini bazı teknik nedenlerden kaynaklandığını söylemek isterim. Malum 4 ile bakıyoruz. 30 bin civarında aydınlatma, armatör, lamba alıyoruz. Bu 30 bin adetin teknik deneyleri, işlem raporları,  analizleri uzun sürebiliyor. Teslimatta 1 aylık bir gecikme oldu. Bu yönde verdiğimiz sözümüzün arkasındayız. İnşallah Bayram’a kadar ana arterlerde, camilerimizde, okullarımızda ki aydınlatma eksikliklerini gidereceğiz. Bayram’dan sonra muhtarlarımızın istediği bölgelere aydınlatma direkleri dikmeye devam edeceğiz. Muhtarlarımızın ifade ettiği gibi şebekelerdeki sıkıntılar, trafolardaki sıkıntılar ve yolda kalan direkler gibi arkadaşlarımız zaten bunlarla ilgili icmallerini yapmış ve maliyetlerini hazırlamışlar. İhalesini beklemekteyiz.


İLETİŞİM SORUNU YAŞIYORUZ
Türüt ,“ Van ilindeki mevcut telefonların normal günlerde cevap verdiğini afet ve arızaların yoğun olduğu zamanlarda 7 tane hattımız yeterli gelmemektedir. Bununla ilgili çalışmalarımızı yaptık. Yaklaşık maliyetimizi de hazırladık. 4 ili kapsayacak şekilde çağrı merkezi yapılması için taleplerimizi üstlerimize bildirdik. Şirket merkezimizde ihale süreci halen devam etmektedir. İhale süreci tamamlandıktan sonra eylül ve ekim aylarında çağrı merkezimiz faal durumda olacak. Vatandaşlarımızın sorunu genellikle çağrı merkezleridir. Vatandaşlarımız aradığı zaman muhtarlarımıza ulaşıyor. Muhtarlarımıza günde ez 20-30 tane vatandaş gittiği zaman muhtarlarımızda arızaları tek tek bildiremeyince hem arıza süresinde, hem arıza sayısında, hem de arızanın gecikmesinde bazı sıkıntılar oluşuyor. Bunu da kısa bir süre içerisinde halledeceğiz. Muhtarlarımızdan ve vatandaşlarımızdan biraz zaman istiyoruz” şeklinde konuştu. 

Editör: Wan Haber