Tuşba Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) ve Kapital Turizm Rehberinin katılımlarıyla koordine edilen gezi kapsamında Van’ın Gevaş ilçesinde bulunan Akdamar Adası ile Bahçesaray ilçesini gezen madde bağımlıları ve yakınları, güzel vakit geçirdiklerini belirttiler.

Açıklamalarda bulunan Sosyolog Osman Turğut, gezideki amaçlarının hastaların moral ve motivasyonlarının iyi düzeyde tutulması, toplumsal ve kültürel bağlarının güçlendirilmesi olduğunu belirterek, “Madde bağımlılığı hayat boyu devam eden biyolojik, psikolojik ve sosyal bir hastalıktır. Her hasta gibi bu hastaların da tedavi hakkı vardır. Bu doğrultuda merkezimizin amacı, madde bağımlısı hastaları tedaviye yönlendirmek, tedavi süreci ve sonrasında takip etmek ve aynı zamanda hastaların toplumsal bağlarını güçlendirmektir” dedi.

Madde Bağımlılığı Danışma Merkezinde bireysel görüşme, rehberlik ve danışmanlık, grup çalışmaları, kültürel ve sportif faaliyetler, aile eğitimi, meslek edindirme kursları gibi faaliyetler yürüttüklerini anlatan Turğut, “Madde bağımlısı vatandaşlarımıza özellikle şu mesajı vermek istiyoruz. Artık yalnız olmadıklarının farkında olmaları gerekir. Onun için de diyoruz ki artık yalnız değilsiniz. Madde kullanan ve kullanma riski taşıyan bireyler ile bu bireylerin aileleri ‘Hayatlar Solmasın Danışma’ projemizle ve merkezimizdeki uzman ekibimizin her zaman kendilerine destek vermeye hazır olduğunun bilincinde olmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Geziye katılan madde bağımlıları ve aileleri güzel vakit geçirdiklerini ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür ettiler. İHA

Editör: Wan Haber