Van'da devam eden KCK davasının duruşmasında, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın çıkan olaylarda yakılan kamu binalarını söndürmeye giden itfaiye aracını durdurduğu iddiası tartışma konusu oldu. Kaya ve müdahil avukatlar, görüntülerin montaj olduğunu belirterek yeniden izlenmesini istedi.
Van'da 7 Haziran 2012 tarihinde KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda; aralarında Belediye Başkanı Bekir Kaya, Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan, eski BDP İl Başkanı Cüneyt Caniş ve Van Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Güler'in de bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alınmış, bunlardan 10'u tutuklanmıştı.
5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 10.00'da başlayan duruşma, yine iddianame üzerindeki tartışmalarla sürdü. Avukatlar, Başkan Bekir Kaya'nın 2011'de YSK'nın vetosunu protesto sırasında göstericilerin attığı molotoflarla yanmaya başlayan kamu binalarına giden itfaiye aracını engellemeye çalıştığı görüntünün montaj olduğunu iddia etti.
Avukatların ardından söz alan Belediye Başkanı Bekir Kaya bu suçlamayı kabul etmezken, montajın kimler tarafından yapıldığını ve kimler tarafından servis edildiğini bildiklerini savundu. Daha sonra avukatlar da bu görüntülerin yeniden incelenmesini talep etti. Ardından mahkeme başkanı duruşmaya ara verdi.
(MSA-Yİ-GS-Y)

24.01.2013 13:33:29 TSI

Editör: Wan Haber