Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü önünde bir araya gelen sendika üyeleri adına bir açıklama yapan Yol-İş Sendikası Van 1 No'lu Şube Başkanı Salih Çalımlı, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen kazanın kendilerini derinden üzdüğünü belirtti. Madende mahsur kalan işçilerin durumlarının belirsizliğinin üzüntülerini daha da artırdığını ifade eden Çalımlı, “Sözün bittiği yerdeyiz. Soma; özelleştirmenin, taşeronlaştırmanın, yetersiz denetimlerin, insanın yaşama hakkına saygısızlığın nerelere ulaştığını gösterdiği yerdir” dedi.

Soma ilçesi Eynez bölgesinde kömür ocaklarına düşen ateşin; işçi evlerinde, köylerinde ve milletin yüreğinde yanmaya devam ettiğini dile getiren Çalımlı, “Buradan ilgililere sesleniyoruz. Gerekli önlemlerin alınması için daha kaç kurban verilmesi gerekmektedir? Merkezi ve yerel idarelerin maden ocaklarını gerçek anlamda denetlemeleri ne zaman başlayacaktır? Madenciliğin yoğun olduğu bölgelerde olası iş kazaları ve bu kazalardan mağdur olanların tedavilerine yanıt verecek kapsamlı ve yeterli sağlık birimleri ne zaman oluşturulacaktır?” ifadelerini kullandı.

İşçilerden gelen feryada artık kulak verilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Çalımlı, “Yitirdiğimiz kardeşlerimize Allah’tan rahmet, başta aileleri olmak üzere yakınlarına, sevenlerine, kardeş Türkiye Maden-İş Sendikası’na ve mensuplarına başsağlığı ve sabır; yaralı işçi kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz. Bizler Yol-İş Sendikası olarak görevimizin başındayız ancak bugün Soma halkı için çalışmama kararı aldık” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından kazada ölenler ve tüm şehitler için Fatiha okundu.

Editör: Wan Haber