Yüce, SGK´nın amacının; sosyal sigortacılık ilkesine dayalı, etkin, adil, kolay erişilebilir ve mali açıdan sürdürülebilir, çağdaş standartlarda sosyal bir güvenlik sistemi olduğunu söyledi.


13-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle Şişli Öğretmenevi´nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Yüce, Anayasa´nın 60. maddesinde, ´Herkesin sosyal güvenlik hakkına sahip olduğu, devletin bu güvenliği sağlayacak gerekli tedbirleri alacağı ve gerekli teşkilatı kuracağının´ belirtildiğini hatırlatarak, "Bilindiği gibi 2008 yılında önce SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı olmak üzere sosyal güvenlik alanında faaliyet gösteren üç büyük kurum, sistemren kaynaklanan sorunlar nedeniyle birleştirilerek sosyal güvenlik reformu gerçekleştirilmiştir. Reformun ilk ayağını oluşturan SGK kurularak norm ve standart birliğinin sağlanması yönünde önemli bir adım atılmıştır. Van´da ise SSK İl Müdürlüğü ve Bağ-Kur İl Müdürlüğü 2008 yılında tek çatı altında birleştirilerek Van Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü oluşturulmuştur." dedi.

"AMACIMIZ TOPLUMDA SOSYAL GÜVENLİK BİLİNCİ OLUŞTURMAK"

Yapılan bu reformların ardından 2008 yılından bu yana kutlanan Sosyal Güvenlik Haftasını bu yıl 13-19 Mayıs tarihleri arasında coşkulu bir şekilde kutlayacaklarını ifade eden Yüce, "SGK´yı paydaşlarına tanıtmak, Sosyal Güvenlik Reformunu anlatmak, Sosyal Güvenlik kavramının toplumumuzun tüm bireyleri tarafından bilinmesini sağlamak, vatandaşlarımızı yeni yasa ile ortaya çıkan hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmek, toplumda Sosyal Güvenlik Bilinci oluşmasını sağlamak amacıyla kutlamış olduğumuz Sosyal Güvenlik Haftası´nın bu yıl 5. kutlayacağız." diye konuştu.

"260 BİN 498 KİŞİ YEŞİL KARTLI"

Yüce, Van ile ilgili bazı sayısal verileri ise şöyle açıkladı: “4/A’ya bağlı aktif çalışan sayısı 74 bin 952, 4/B’ye bağlı olanlar 49 bin 202, 4/C kapsamında çalışanların sayısı ise 31 bin 5’tir. Van ilinde 260 bin 498 kişi de yeşil kartlı durumundadır. İş yeri sayısı 13 bin 180 iken aktif iş yeri sayısı 6 bin 126’dır. Prim tahakkukumuz 22 milyon 631 bin 963 TL iken bunun tahsilât oranı yüzde 86 olup 21 milyon 683 bin 829 TL´dir."

Haber: Oktay CANDEMİR

Editör: Wan Haber