Van-Özalp karayolu üzerinde bulunan canlı hayvan pazarında, Kurban Bayramı nedeniyle hareketlilik başladı. Kurban fiyatlarının bu sene normal olduğunu ifade eden Haydar Ertaş isimli hayvan tüccarı, şu ana kadar satışların istenilen seviyeye gelmediğini belirtti. Kurbanlık küçükbaş hayvanların 250 ile 350 TL, tosun fiyatının da 3 bin TL’den başladığını söyleyen Ertaş, önümüzdeki günlerde hareketliliğin daha da artmasını beklediklerini söyledi.


Yusuf Kızıltaş isimli hayvan besicisi ise, fiyatların şu anda normal olduğu söyledi. Hükümetin çıkardığı yasayla hayvan besicisi ve vatandaşlara çok fayda sağlandığını dile getirerek Kızıltaş, “Şimdi kurban fiyatları olsun, et fiyatı olsun, çiftçiyi kurtaracak şekildedir. Saman ve yem konusunda sıkıntı çekiyoruz, o da normaldir. Fakat hayvancılık şu anda kendi seviyesini bulmuş. Biz bu ticaretten şu anda memnunuz. Et üretmeye başladık. Devletin aldığı kararda çok güzeldir. Bize besili dana gelecek, o besili danalar da hem bizim işimize yarıyor, hem Türkiye ekonomisine yarıyor. Daha da güzel, daha da randımanlı et üretmeye başladık. Üretimde çok güzel olacak. Allah kısmet ederse, önümüzdeki seneler içerisinde daha da güzel olacak” dedi.


Kurbanlık için pazara getirdiği tosunu 19 ile 20 bin TL arasında satmayı hedeflediğini belirten Kızıltaş, “Bu tosunun bu fiyattan daha fazla olmasını istemiyoruz. Bu seviyede kalırsa hem vatandaş için, hem kasap için, hem de üretici için idealdir. Devletin de bu konuda aldığı tedbirler çok güzeldir” diye konuştu. 


İthal etin getirilmesi halinde çiftçinin küstürüleceğini söyleyen Kızıltaş, “Yeni kendimizi toparlamışız, çiftçiyi küstürmesinler. Devletten tek isteğimiz budur. Bizim de ekmeğimiz hayvancılıktadır. Türkiye ekonomisinin yüzde 20’si hayvancılıktır, yüzde 50’si de tarımdır. Biz şu anda tarımda ve hayvancılıkta güzel bir noktaya gelmişiz ve bu durumun bozulmamasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber