Van’da İŞ-KUR’un, Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYP) kapsamında işçi alımlarını haberleştiren Şehrivan Gazetesine yönelik gerçekleşen saldırılarla alakalı VGC bir kınama yayınladı.

VGC, açıklamasında şu konulara değinidi:

‘’Kentimizde İŞ-KUR’da, Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYP) kapsamında işçi alımları yapılmıştır. Bu konu üzerine Van’da yayın yapan üyemiz Şehrivan Gazetesi, sorumlu yayıncılık anlayışı çerçevesinde yapılan alımları haberleştirmiştir.

Haberde konuşan vatandaşlar, İŞ-KUR listelerinin siyasi parti, kamu kurum ve kuruluşları ile STK’lar tarafından hazırlandığını öne sürmüşlerdir. İşçilerin alım sistemini eleştiren vatandaşlar, ilgili kişilere karşı sitemkar ifadeler kullanmışlardır. Vatandaşlar torpili olmayanların listelere giremediklerini ayrıca iddia etmişlerdir.

Haberin yayınlanmasının ardından sosyal medya üzerinden Şehrivan Gazetesi’ne bir linç girişimi başlatılmıştır. Kendisini Twitter hesabında AK Parti Van Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı olarak nitelendiren Sezgin Sezer isimli kişi, görevi kamuoyunu aydınlatmak olan gazetecilere saldırmıştır.

Sosyal medya üzerinden başta Şehrivan olmak üzere haberi yapan ve Şehrivan gazetesini destekleyen gazetecileri tehdit ve hakaret eden Sezgin Sezer, bunu kendi adına mı yoksa AK Parti adına mı gerçekleştirmiştir? Her iki durumda da gazetecilere yönelik bu tavır asla kabul edilemez.

Bu kapsamda AK Parti Van İl Teşkilatının yöneticilerine sesleniyoruz:

‘’Gazetecileri tehdit eden, hakaretler savuran bir kişi hakkında mutlaka yaptırım uygulanmalıdır. Böyle bir davranış sergileyen bir kişinin halen bir siyasi partide görev alması ise abesle iştigaldir. Bu nedenle sosyal medya üzerinden kendisini kanun yerine koyup gazetecileri yargılama fütursuzluğuna düşen bu kişi, üst bir akla göre mi hareket etmiştir? Eğer böyleyse bu durum içinden daha da çıkılmaz vahim bir hal almıştır. Bölgede zor koşullar altında görevini yürüten gazetecilerin hedef gösterilmesi akla ziyan bir anlayıştır. Kendince gazetecilik dersi de veren Sezgin Sezer, iki ofis kiralayıp oluşturduğu 30-40 kişilik trol ekibiyle kime hizmet etmektedir? Bu gerçeklik ortadayken AK Parti yöneticileri bu duruma nasıl sessiz kalabilmektedirler.

Derdimiz gazetecilik yapan meslektaşlarımıza gösterilen hasmane tutumdur. Başta Şehrivan olmak üzere İŞKUR üzerinden yapılan alımları haberleştiren gazetelere cevap verme hakkını kullanmak yerine tehdit ve hakaret yolunu seçen anlayışın mahkûm edilmesi gerekiyor. Haberin yanlış olduğunu ve yazılanların doğru olmadığını düşünen ve habere kendini taraf olduğunu düşünen yöneticilerin yapması gerekenler yasalarla çizilmiştir. Yine yapılması gereken ilgili gazeteciler aranarak cevap hakkının kullanılmasıdır. Eğer ilgili gazeteci cevap hakkına müsaade etmezse tehdit şantajla değil kanun yoluyla tekzip yolu seçilmelidir.‘’

Bu nedenle Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti olarak gazetecilere yapılan bu tür saldırıları kınıyor ve ayrıca bahse konu olan Sezgin Sezer isimli şahıs hakkında hukuki işlemlere de başlayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Editör: Wan Haber