Wan Haber Merkezi

HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan dün akşam Van'da yaşanan ve 1 kişinin öldürüldüğü çatışmayı Meclis'e taşıdı.

Milletvekili Özgökçe Ertan'ın Bakan Ala'ya verdiği soru önergesinde; "Van1 Mayıs 2016 tarihinde Van’ın İpekyolu ilçesinin Hacıbekir Mahallesi’ndeki bir eve yapılan baskın sonucunda Mahmut Çar adli bir kişi öldürülmüştür. Görgü tanıklarının ifadesine göre, ev sahibi Adil Gür ve Kevser Gür'ü yere yatıran özel harekât polisleri, Adil Gür'ün bacağına iki kurşun sıkmış, fiziksel engelli Kevser Gür'ün ise levye ile sağ ayak başparmağını koparmıştır.
 
Bu iki kişinin yaralı halde gözaltına alındığı da belirtilmektedir. Ayrıca, Mahmut Çar’ın da evde herhangi bir çatışma olmadan öldürüldüğü, başka bir deyişle infaz edildiği de iddialar arasındadır" denildi.

Bu bağlamda;

1.    Mahmut Çar’ın herhangi bir çatışma olmadan, ev halkının gözleri önünde öldürüldüğü iddiaları doğru mudur?

2.    Baskında öldürülen kişinin sağ yakalanma ihtimali var mıydı? Varsa, yargısız infazdan sorumlu özel harekât polisleri hakkında herhangi bir işlem başlatılacak mıdır?

3.    Dün gece yapılan baskında ev sahiplerinden Adil Gür’ün yere yatırılarak silahla vurulduğu iddiaları doğru mudur? Çatışma gerçekleşmeyen bir baskında bu kişinin vurulmasının nedeni nedir? 

4.    Fiziksel engelli olduğu söylenen Kevser Gür’ün ise sağ ayak başparmağının levye ile koparıldığı iddiaları doğru mudur?

5.    Hem Adil Gür hem de Kevser Gür’e yapıldığı iddia edilenişkencenin sorumlularına yönelik Bakanlığınız tarafından idari soruşturma başlatılmış mıdır?

6.    Adil Gür ve Kevser Gür gözaltına alınmadan tedavileri yapılmış mıdır?

Editör: Wan Haber