Okulların yaz tatiline girmesi ve havaların yeterince ısınmasına rağmen bisiklete beklenen rağbetin olmadığını belirten bisiklet tamircileri, durumun dolaylı olarak kendilerini de olumsuz yönde etkilediğini belirttiler. 25 yıldır bisiklet tamirciliği yaparak ailesini geçindirdiğini belirten Uğur Özkaya, işlerinin geçmiş yıllara nazaran azaldığını söyledi. Özkaya, “Bisiklet tamirciliği artık masrafını bile karşılamıyor. Bunun sebebi, piyasanın durgun olmasından kaynaklanıyor. Çünkü esnafçılık zincirleme bir sektördür. Bu sektörden birilerinin işlerinin kötü gitmesi diğer sektörleri de haliyle etkiliyor. Dolayısıyla piyasanın durgun olmasından dolayı bizlerde nasibimizi alıyoruz” dedi.

Van’ın coğrafi konum itibariyle bisiklet sürmeye elverişli olduğunu vurgulayan Özkaya, “Geniş ve düz alanları ile bisiklet sürmeye elverişli bir ilde yaşıyoruz. Buralar bisiklet sürmeye çok elverişli, ancak bisiklete olan talep çok az. Eğer asgari ücretli dahi bir işim olsa bu mesleği hemen bırakırım. Çünkü artık kazanamıyoruz” şeklinde konuştu.

Bisiklet tamirciliği yanında ikinci el bisiklet sattığını da ifade eden Özkaya, ikinci el bisiklet fiyatlarının da 30 ila 150 TL arasında değiştiğini sözlerine ekledi.

Editör: Wan Haber