Bayram öncesi vatandaşların en fazla uğradığı işyerlerinin başında berber ve kuaförler geliyor. Bayram dolayısıyla müşteri yoğunluğu artan berber ve kuaförler, sabaha kadar çalışarak müşterilerini tıraş ediyorlar. Müşteri sayısının normal günlere oranla daha çok arttığını belirten berber ve kuaförler, durumdan memnun olduklarını söylediler. 20 yıldır berberlik yaptığını ve işinden memnun olduğunu söyleyen Behçet Kaplan, “Bayrama bir hafta kala bizim de mesaimiz başlıyor. Özellikle son üç gün artık sabahlamak zorunda kalıyoruz. Vatandaşlar genelde tıraşı son günlere bırakıyor. Dolayısıyla bizlerde son günlerde sabaha kadar çalışmak zorunda kalıyoruz. Belki yoruluyoruz, uykusuz kalıyoruz ama işlerimizin iyi gitmesi haliyle bizleri mutlu ediyor” dedi.

Günde yaklaşık 30 ila 40 kişiyi tıraş ettiğini ifade eden Kaplan, tıraş fiyatının ise saç sakal 25 TL olduğunu söyledi.

14 yaşından beri berber olduğunu belirten Cebrail Esen ise, Van halkının giyimine ve kuşamına özen gösterdiğini vurgulayarak, “Van halkı keyfine düşkün olduğu için giyimine kuşamına özen gösteriyor. Bu da işimizin yıl boyunca iyi olmasını sağlıyor. Bayram olması hesabıyla yoğunluğumuz daha da artıyor” ifadelerini kullandı.

4 gündür sabahladığını dile getiren Esen, “4 gecedir uykusuzum. Sadece iki saat uyuyabiliyorum. Çok zor ama müşterilerimiz için yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Müşteriler ise, iş yoğunluğu ve bayram telaşından dolayı tıraşı son günlere bıraktıklarını belirterek, bazen saatlerce sıra beklediklerini söylediler.

Editör: Wan Haber