Wan Haber Merkezi

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, sorumluluk alanı olan akaryakıt istasyonlarında denetim yaparak, eksikleri olan iş yerlerini uyardı. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı denetim ekipleri çevre ve toplum sağlığı açısından akaryakıt ve oto gaz ikmal istasyonlarına denetimlerini sıklaştırdı.

İstasyonlara yapılan denetimlerde, işyeri açma ve çalışma ruhsatı, bayilik lisanlarının olup olmadığı, ruhsat verildiği koşullar, TS standartları, iş sağlığı ve iş güvenliğine uygunlukları, LPG sorumlu müdürlük belgeleri ve LPG dolumun da çalışan personellerin yetkili olup olmadıkları kontrol edildi. Denetimlerde eksikleri bulunan işyerlerine eksik hususların tamamlanması için süre verildi. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire tarafından yapılan denetimler ile toplumun can ve mal güvenliği açısından büyük önem arz eden akaryakıt istasyonlarını denetleme çalışmaları düzenli olarak devam ederken, yine özellikle işletmemecilerin ve çalışanlara akaryakıt istasyonları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. 

Kent genelinde bulunan AVM’ler denetlendi 

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı Ruhsat Şube Müdürlüğü ekipleri de kent genelinde bulunan AVM’leri denetleyerek "İş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı" yanı sıra pazar günleri faaliyet gösteren iş yerlerinin "Hafta tatili ruhsatları" ile ilgili denetimler yaptı.

Kent genelinde bulunan tüm AVM’leri denetleyen zabıta ekipleri, işyerlerinin çalışma ve hafta tatil ruhsatlarını inceledi. Konu hakkında işyerlerine bilgi veren ekipler, evrakları eksik olan işyerlerini de uyararak evraklarını tamamlamalarını istedi. 

Editör: Wan Haber