Van TUYAD-DER ve MEYA-DER, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Serhat bölgesi adına Van'da yapılacak olan bölge mitingine basın toplantısıyla katılım çağrısında bulundu. Van TUYAD-DER binasında yapılan toplantıda; Van TUYAD-DER Başkanı Ahmet Aygün ve MEYA-DER yöneticisi İdris Şaybak katıldı. Van TUYAD-DER Başkanı Aygün, Kürtlerin özgür ve demokratik bir yaşama kavuşması için çok ağır bedeller ödediğini söyledi. Kürt sorununun çözümsüzlüğü nedeniyle yaşanan çatışmalarda devlet tarafından 5 bin köyün boşaltıldığını, 5 milyona yakın yurttaşın zorunlu göçe maruz kaldığını, 17 bin insanın faili meçhule kurban gittiğini dile getiren Aygün, "Yine bu 30 yıllık çatışmalı süreçte 30 bin insan yaşamını yitirdi. Halen 10 bine yakın insan cezaevlerinde tutuluyor. Yine Rojava'da sürdürülen kirli savaş konsepti gereği çocuklar vahşice katlediliyor" dedi. 

1 Eylül mitingine katılım çağrısı

Aygün, "Kürtlerin ve diğer mazlum halkların egemen devletlerle ilişki ve statülerinin yeniden düzenlenmesi, gerçek adaletin sağlanması için Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın başlattığı demokratik çözüm süreci ve Rojava devriminin ülke ve dünya gündemine oturduğu bu süreçte, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde barışa olan özlemimizi bir kez daha haykırmak için, tüm tutuklu, hükümlü ve MEYA-DER ailelerimizi 1 Eylül günü barış mitingine destek vermeye davet ediyoruz" çağrısında bulundu. 

Öte yandan düzenlenecek miting kapsamında Feqiyê Teyran Parkı’nda biraraya gelen BDP Van İl Örgütü yöneticileri ve Van’daki STK temsilcileri ile BDP PM üyesi Ramazan Yıldız'ın da aralarında bulunduğu grup, parkta yapılan bilgilendirmenin ardından kent merkezinde mitinge katılım için bildiri dağıttı. DİHA

Editör: Wan Haber