Yurt-Kur Genel Müdürlüğü tarafından yurtlarda barınan öğrencilerin motivasyonu yüksek, zamanı iyi yöneten, özgüveni artmış, başarıya odaklanmış, değişime ve çağa ayak uyduran, sosyal iletişimi güçlü bireyler olarak gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen “Kişisel Gelişim Akademisi” eğitimleri Van’da başarıyla veriliyor. 


“Kişisel Gelişim Akademisi” adı altında Van’da Kasım-Aralık 2012 aylarında verilen 1. Dönem Liderlik Seminerleri ve Kişisel Gelişim Kursları tamamlandı. Yurt-Kur Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 13 yurtta düzenlenen 18 Liderlik Semineri’ne bin 681, 5 yurtta ise verilen Kişisel Gelişim Kursu’na ise 215 öğrenci katıldı. Düzenlenen seminer ve kursların sonunda katılımcılara “Eğitimleri Değerlendirme Anketleri” uygulanırken, Melikşah Yurt Müdürlüğü bünyesinde kurs ve seminerlere katılan bazı öğrencilere Yurt-Kur Van Bölge Müdür Vekili Muhyettin Polat ve Melikşah Yurt Müdür Vekili Hüseyin Yıldırım tarafında sertifika ve katılım belgeleri verildi.


Sertifika töreninde bir konuşma yapan Muhyettin Polat, Van Bölge Müdürlüğü olarak öğrencilere bu yönde verecekleri 2. dönem eğitimlerine Mart-Nisan 2013 aylarında devam edileceğini söyledi. Deprem sonrası yurtların son durumuyla da ilgili bilgi veren Polat, “Melikşah Yurt Müdürlüğü bünyesinde yeni yapılan 4 blok hazır hale getirilmiş olup, deprem sonrası konteynırlarda barınmakta olan öğrencilerimizin tümü bu bloklara yerleştirilmiş, parmak izi sistemi kurularak giriş ve çıkışların parmak izi ile yapılması sağlanmıştır. Melikşah Yurt Müdürlüğü sahasına ve blok girişlerine kamera sistemi kurulmuş olup, 24 saat kesintisiz kayıt ve izleme yapılmaktadır. Yurt sahası içerisine ve çevresine aydınlatma direkleri monte edilerek bütün alanın aydınlatılması sağlanmıştır. Güçlendirme çalışması biten eski bloklarımızın ıslak zeminlerinde gerekli tadilatlar yapılmıştır. Yurtlarımızda barınan öğrencilerimizin rahat, sağlıklı ve güvenli bir şekilde barınarak kendilerini geliştirebilmeleri için gerekli her türlü çaba gösterilmektedir” dedi.

Editör: Wan Haber