Yeni yılı kutlamak amacıyla kimi vatandaş otellerde eğlenmeyi tercih ederken, kimi vatandaş ise kafede kutladı. Yeni yılı Kitapçı Kız Kafe’de kutlayan vatandaşlar, yerel sanatçıların okuduğu Kürtçe ve Türkçe şarkılarla duygulu anlar yaşarken bir yandan da oynanan kısa skeçlerle hoşça vakit geçirdiler. Amaçlarının herkesin yeni yılı kutlamalarına olanak sağlamak olduğunu belirten Kitapçı Kız Kafe işletme sahibi Rehşan Aksu, “Gecede tiyatro ve bol müzik şöleni var. Böyle bir geceyi hazırlamamızdaki amaç, parası olan var olmayan var. Herkes lüks yerlere, otellere gidip eğlenemiyor. O yüzden parası olan da olmayan da gelsin eğlensin” dedi.


Gecede Kürtçe ve Türkçe skeçlerle sahne alan ‘Lakırdı’ oyunun yönetmeni Haci Lakırdı ise yeni yılın tüm dünyaya huzur ve barış getirmesi dileklerinde bulunarak ,”Ortadoğu’da insanların gerçekten huzurlu yaşayabileceği bir dünya olsun. İnsanlık temelinde birbirimize bakışlarımız olsun. Bu duygu ve düşüncelerle birlikte yaşama umudu ile herkesin yeni yılını kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Maddi imkanlar nedeniyle yeni yılı kafede geçiren Hatice Uçar adlı üniversite öğrencisi de, “Biz öğrenci olduğumuz için fiyatlar bize uygun. Ayrıca aile ortamı var ve otantik bir yer. Bu nedenle burayı seçtik” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber