İstasyon Mahallesi’nde 9 bin 500 metrekare alana sahip olan parkın ismi için Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) belediye meclis üyeleri oy kullandı. DBP’li meclis üyelerinin ‘red’ oyuna rağmen parkın ismi oy çokluğuyla ‘Tuşba Selahaddin Eyyubi’ olarak kabul edildi.


Tuşba Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı’nda, İstasyon Mahallesi’nde yapımı devam eden 9 bin 500 metrekare alana sahip parka ‘Tuşba Selahaddin Eyyubi’ isminin verilmesi önergesi görüşüldü. Kürt kökenli olmasına rağmen sırf inançlı olduğu için isminin parka verilmesine tahammül edemeyen BDP’li meclis üyeleri, önergeyi provoke etme girişiminde bulundu. Tuşba Selahaddin Eyyubi isminin verilmesinden rahatsız olan bazı DBP’li meclis üyeleri, bu seferde Selahaddin Eyyubi’nin ismindeki yazım karakterlerin üzerinde inceltme ünlemi bulunmadığını ileri sürerek AK Partili meclis üyelerinin verdiği önergeyi engelleme girişimlerini sürdürdü. Önergeyi engelleme girişimleri sonuçsuz kalan DBP’li meclis üyeleri, AK Partili meclis üyelerinin oyları ile meclisten geçen İstasyon Mahallesi’nde yapımı devam eden ‘Tuşba Selahaddin Eyyubi’ Parkı isminin engellendiği şeklinde basına yanlış bilgi vererek haber yaptırmaya çalıştılar. 26 Mayıs 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Yüksekova Hava Alanı’na ‘Selahaddin Eyyubi’nin ismi verildiğini belirten AK Parti Meclis Üyeleri, Kürt’lere en çok hakkı kendi partileri döneminde verildiğini belirttiler.


BDP’li meclis üyelerinin, basında yer almak için önerge üzerinde tartışma çıkarmaya çalıştıklarını, meclis başkan vekilinin öneriyi defalarca okutmasına rağmen konuyu kendi lehlerine çekmek için her türlü hileye başvurduklarını belirten AK Partili meclis üyeleri, parka hem Kürtçe hem de Türkçe yazılı tabela asılacağı açıklamasına rağmen BDP’li meclis üyelerinin basına yalan beyanda bunarak belediye ve AK Parti aleyhinde karalama propagandası yürüttükleri ifade ettiler. AK Parti Meclis üyeleri, ‘’İnançlı insanlara tahammülü olmayan BDP’li meclis üyeleri arkadaşlarımız, bizleri Kürt diline karşıymışız gibi göstermeye çalışıyorlar. Yapılan haber gerçeği yansıtmamaktadır. Eğer bugün bir parka Kürtçe isim verilmesi için önerge veriyorlarsa bunu AK Parti Hükümetleri’nin Kürt vatandaşlarına yönelik hayata geçirdiği reformlar sayesinde olduğunu unutmamalıdırlar’’ dediler.

Editör: Wan Haber