İl Ambulans Servisi Başhekimliği 112 Komuta Kontrol Merkezi bahçesinde düzenlenen törende ilk olarak 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) faaliyetleri ile adı geçen birimlerin mevcut durumları hakkında bilgi aktarıldı.

112 Başhekimi Sevda Tekin; merkezde 11, ilçede 16 olmak üzere 29 istasyonlarının olduğunu belirterek, “10 yeni ambulansla birlikte ambulans filomuz daha da genişledi. Paletli, obezite, motorize, yeni doğan, çoklu ve özel donanımlı ambulanslar bu anlamda güven veriyor” dedi.

Acil sağlık hizmetlerinin yurt genelinde en iyi şekilde verilmeye çalışıldığını belirten Van Valisi İbrahim Taşyapan ise, geçmiş yıllardan günümüze kadar serüven takip edildiğinde, acil müdahale olaylarında çok ileri seviyelere gelindiğinin görüleceğini söyledi.

Daha iyiye ulaşmak için çalışmaların sürdürüldüğünü kaydeden Vali Taşyapan, “Geçen yıl Van’da göreve yeni başladığım dönemde yine burada ambulansların acil sağlık hizmetlerine katılım törenini yapmıştık. Bir yıl sonra yeniden 10 ambulansımızın sağlık hizmetlerine katılması törenindeyiz. Emeği geçenlere, ambulansları tahsis edenlere teşekkür ediyorum. Bu araçlar insanlarımıza hizmet için kullanılacak. Acil durumlarda onlara ne kadar çabuk yetişebilirsek, o kadar can kurtarabiliriz. Özellikle ilimizde kış şartlarının çok ağır olduğu durumlarda, hem hava ambulansıyla, hem paletli ambulanslarımızla hem de UMKE ve diğer sağlık çalışanlarımızın işbirliği ve koordinasyonuyla olaylara süratle müdahale edebiliyoruz” dedi.

3-602.jpg

Acil sağlık hizmetlerinde çalışanların zamanla yarışıp, insanların canını kurtarabilmek üzere hastaları iyi tedavi alacakları yerlere canlı olarak ulaştırabilmenin gayreti içerisinde olduğunu ifade eden Vali Taşyapan, “Acil sağlık hizmetlerinde görev yapanlar görünmeyen kahramanlar olarak bu hizmeti yapıyorlar. Vazifelerini en iyi şekilde yapabilmeleri için diğer insanların işlerini kolaylaştırmasını diliyorum. Trafikte ambulanslara karşı zaman zaman duyarsız kalabiliyoruz. Saniyelerle yarıştıklarını bilmemiz, bu konuyu farklı ortamlarda da dile getirerek duyarlılık oluşturmamız gerekir” diye konuştu.

Tören öncesinde 112 acil çağrı merkezini ziyaretlerinde, merkeze gelen çağrıların neredeyse tamamının lüzumsuz, operatörleri meşgul eden çağrılar olduğuna tanıklık ettiklerini vurgulayan Vali Taşyapan, gerçekten ihtiyaç sahiplerinin çağrı merkezine ulaşmasının bu asılsız çağrılardan dolayı engellenebileceğini hatırlattı. 

Daha sonra protokol üyeleriyle birlikte kurdele kesen Vali Taşyapan, hizmete giren ambulanslar ve 112 istasyonlarının hayırlı olmasını diledi.

Törene YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, kurum amirleri, 112 Acil Sağlık hizmetleri çalışanları katıldı.

Editör: Wan Haber