Edinilen bilgiye göre ilçeye 30 kilometre uzaklıkta bulunan 5 bin nüfuslu Soğuksu köyünde bilinmeyen bir sebepten dolayı çıkan yangına Çaldıran, Muradiye ve Erciş Belediyeleri ile 1. Hudut Tabur Komutanlığına ait itfaiye ekipleri müdahale etti. Yaklaşık 6 saatte kontrol altına alınan yangında 15 bin bağ ot yanarak kül oldu. Yangında köydeki 3 dükkan da hasar görürken, Çaldıran Belediyesi’nin zamanında müdahalesi ile büyük bir facia önlendi.


Yangına kendi imkanlarıyla müdahale ettiklerini ifade eden köylüler, “Çaldıran Belediyesi’ne ait itfaiye ekibinin zamanında müdahalesi olmasaydı bin hanelik köyümüzün büyük bölümü esen rüzgarla alevlere teslim olacaktı. Hayvanlarımızın kışlık yem ihtiyaçları tamamen yanarak kül oldu. Yetkililerin bize yardım etmesini bekliyoruz” dediler.


Köy Muhtarı Mahmut Özkan ise, otların bir anda alev aldığını belirterek, “Esen rüzgar nedeniyle alevler diğer ot yığınlarına da sıçradı. 15 bin bağ ot tamamen yandı. Yangının oluşmasıyla Çaldıran Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekibine haber verdik. Yangın dükkanlara da sıçradı. İtfaiyenin zamanında gelmesi ve yangına müdahale etmesiyle birlikte büyük bir facia önlendi. Yanan otlar hayvanlarımızın kışlık yemiydi. Köylülerimiz çok mağdur. Yetkililerin yardım elini uzatmalarını bekliyoruz" dedi.

Editör: Wan Haber