WANHABER.COM - ÖZEL

Van'da akşam saatlerinde üst üste patlama sesleri duyuldu. İlk patlama Akköprü Mahallesinde meydana geldi. Hareket halindeki bir aracın içinden otoparka atılan El Yapımı Patlayıcı (EYP) büyük bir gürültüyle patladı. Patlamayla birlikte otoparktaki araçlar hasar görürken, olay yerine çok sayıda polis yönlendirildi. 

SON PATLAMA TÜM KENTTE HİSSEDİLDİ
Gece saat 23:30'dan sonra 3 ayrı noktada patlama meydana geldi. Son ve en şiddetli patlama Doğu Caddesi'nde meydana gelirken, patlama sesi ve şiddeti kentin bir çok noktasında hissedildi. Büyük bir gürültüyle patlayan bomba sonrası Seyit Fehim Arvasi ve Xaçort (Hacıbekir) mahallelerinde silah sesleri yankılanırken, bir çok evde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine çok sayıda polis yönlendirildi. Olayda ölü ve yaralı olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

TRAFO PATLADI, ELEKTRİKLER KESİLDİ
Öte yandan Milli Egemenlik Caddesi üzerinde bulunan bir trafoda gece geç saatlerde patlama meydana geldi. Büyük bir gürültüyle patlayan trafoda alevler yükselirken, bölgede elektrik kesintileri meydana geldi. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve ambulans sevk edildi.

5-209.jpg

Akşam saatlerinde Van genelinde 4 ayrı patlama meydana gelirken, Diyarbakır ve Şırnak'ta da eş zamanlı patlamalar meydana geldi.

Patlama sonrası Van'ın bazı bölgelerinde elektrik kesintileri yaşanırken, kentte korkulu bekleyiş sürüyor.

7-066.jpg

3-419.jpg

Editör: Wan Haber