Van TSO Tuşba salonunda iki oturumda gerçekleştirilen seminerin birinci bölümünde Bilim Sanayi ve Teknoloji Van İl Müdürü Nevzat Gün, Van ilinde gerçekleştirilen piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerine değindi.

Makine mühendisi A. Anıl Bulut ise ürün güvenliği ve ülke genelindeki çalışmalar hakkında bilgiler verdi. TSE Müdürü Esma Yörük ise TSE çalışmaları, asansörler ve asansörlerde güvenlik konularına değindi.

Birinci oturumun sonunda verilen arada katılımcıları bir sürpriz bekliyordu. Çay, kahve ikramının yanı sıra ürün güvenliği temalı resim sergisiyle birlikte piyano ile canlı performans müzik dinletisi, katılımcılardan büyük ilgi gördü. Van Yunus Gökçenay Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri tarafından sergilenen sanat şöleninde 20 resim yer alırken, iki öğrencinin piyano resitali seminer için gelen katılımcılardan tam not aldı. İlk defa tüketici, üretici esnaf ve sanayicilere yönelik olarak yapılan bir seminer ile birlikte sanatsal içerikli sunum birlikte kullanılmış oldu. Seminerin ikinci oturumunda Şube Müdürü Fatih Karakoç tarafından sanayi sicil belgesinin faydaları, ön başvuru ve başvuru işlemleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Seminerin ardından Van Yunus Gökçenay Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü M. Refik Bayram, merkezleri hakkında bilgi verdi. Program İl Müdürü Nevzat Gün’ün katkılarından ve kurumlar arası işbirliğinden dolayı TSE Müdürü Yörük ile Bilsem Müdürü Bayram’a plaket taktimiyle sona erdi. (iha)

Editör: Wan Haber