Van ve Hakkari illerinden gelen personelin katılımıyla Eğitim Sağlık Merkezi’nde gerçekleşen eğitim, teorik ve pratik olarak iki aşamada gerçekleştirildi. 4 gün teorik olarak devam eden eğitimin son 3 günü ise Ünseli beldesinde kamp kurularak uygulamalı olarak saha eğitimi verildi.


Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) eğitimine Van’dan 25, Hakkari’den ise 5 kişi katıldığını ifade ederek, Van’la sınırlı kalmayıp bölge olarak da UMKE eğitimleri verdiklerini açıkladı. Dr. Acar, teorik ve pratik olarak saha tatbikattı da sağlanarak eğitimler verildi. Bitlis, Ağrı ve Hakkari illerinde de bu tür eğitimlerin vereceklerini açıklayan Dr. Acar, “UMKE ekipleri yaklaşık 10 yıldır faaliyet gösteriyor ve 10 yıldır bizim UMKE’ye ne kadar ihtiyaç duyduğumuz da ortaya çıktı. Biz de Van’da UMKE’yi 2004’ten beri kurduk ve faaliyet gösteriyoruz. Şunu çok net belirteyim ki Türkiye UMKE’ye ihtiyaç duydu ve bunu da Van depreminde çok net gördük. Çünkü Van depreminde en çok öne çıkan kurum UMKE’ydi ve ne kadar faydalı olduğunu da biz burada gördük. Marka haline dönüştü. Dünya Sağlık Örgütü’nden de UMKE artık bir marka haline geldi ve tüm dünya takip ediyor” dedi. 


Doktor, hemşire ve diğer sağlık çalışanlarının da bulunduğu 30 kişi, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) temel eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı. Sertifika töreni programına İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, Sağlık Müdür Yardımcısı Hamit Karataş, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Şerafettin Erzen, Halk Sağlığı Müdürlüğü Aile Hekimliği Uygulama Şube Müdürü Uz. Dr. Ferhat Ekinci, UMKE Kamu Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Levent Dural katıldı.

Editör: Wan Haber