Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Van Devlet Tiyatrosunda bir konser düzenlendi. Konsere Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, eşi Sevcan Zorluoğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Parlak, Alay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan ve eşi Dilek Özfidan, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ile çok sayıda türkü sever katıldı. Şef İhsan Ekin yönetimindeki konsere katılanlar, Van Anadolu Müzik Cemiyeti Türk Halk Müziği Korosunun değişik yörelerden seslendirdiği solo ve koro şarkılarla güzel bir gece geçirdi.

Böyle bir güzel konserde olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Vali Murat Zorluoğlu, “Bu akşam harika bir konser verdiniz. Bizleri adeta Anadolu’da bir yolculuğa çıkarttınız. Sadece kulaklarımızın değil gönlümüzün de pasını aldınız. Büyükşehir Belediyesi olarak bu tarz kültürel çalışmalara devam edeceğiz. Bu güzide toplulukla inşallah çok daha farklı, çok daha güzel çalışmalara imza atacağız” diye konuştu.

Konser sonrasında Van Anadolu Müzik Cemiyeti tarafından Vali Zorluoğlu’na katkılarından dolayı plaket, eşi Sevcan Zorluoğlu’na ise bir demet çiçek takdim edildi.

Güzel bir gecede Vanlılarla buluşmanın gururunu yaşadıklarını belirten Van Anadolu Müzik Cemiyeti Başkanı Vedat Ertosun, katkılarından dolayı Van Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini sunarak, önümüzdeki günlerde 2 konser daha düzenleyeceklerini söyledi./İHA

Editör: Wan Haber