Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın (VATSO) toplantı salonunda yapılan seçimlere Van ve ilçelerinin belediye başkanları ve meclis üyeleri katıldı. Üye secimi öncesi oluşturulan divana Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban başkanlık etti. Başkale Belediyesi Eş Başkanı İhsan Güler, Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Zeki Yıldız ve Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe’nin kâtipliğe getirildiği seçimlerde, TBB’de görev alacak kişiler gizli oylama yapılarak belirlendi. Yasal olarak nüfusu 100 binin üzerinde olan Van Büyükşehir, İpekyolu, Tuşba, Erçiş ve Edremit belediyeleri eş başkanları doğal üye olarak seçilirken, sayının 13 olma şartı için önerilen 8 kişi de seçimle belirlendi.


Yapılan oylama sonucuna göre Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Aygül Bidav, Edremit Belediyesi Eş Başkanı Sevil Çetin, Erciş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Çaldıran Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Faruk Demir, Özalp Belediyesi Eş Başkanı Handan Bağcı, Başkale Belediyesi Eş Başkanı İhsan Güler, Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Zeki Yıldız, Çatak Belediyesi Eş Başkanı Celalettin Bartu ve Saray Belediyesi Eş Başkanı Abdulkadir Çalışkan seçildi. Meclis üyeleri arasından ise Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban ve Muradiye Belediyesi meclis üyesi Kamuran Bekiroğlu seçildi.
Sonuçlanan seçimin ardından Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, yapılan seçimin Van’a hayırlı olması temennisinde bulundu.

Editör: Wan Haber