Tuşba Fuar ve Kongre Merkezi’nde Ajans Asya Fuarcılık tarafından düzenlenen fuarın açılışına Van Valisi İbrahim Taşyapan, kamu kurum ve kuruluş amirleri ve ülkenin değişik illerinden gelen turizm işletmelerinin yöneticileri katıldı. Kurdele kesiminin ardından beraberindekilerle firmaların stantlarını gezen Vali Taşyapan, yöneticilerden bilgi aldı. Burada bir açıklamada bulunan Vali Taşyapan, fuarcılığın son zamanlarda daha güzel ve kalıcı kurumsal bir yapıya kavuştuğunu vurguladı. Turizmin bölgenin en önemli değerlerinden birisi olduğuna dikkat çeken Taşyapan, “Van Gölümüz, etrafındaki tarihi mekanlarımız, inanç turizmine yönelik tarihi yapılarımız ve eşsiz koylarımız görülmeye değer yerler. Buraları ne kadar iyi tanıtabilirsek, turizm gelirlerimiz de aynı oranda gelişecektir. İnşallah önümüzdeki yıllarda kentimiz turizmin merkezi haline gelecektir. Fuarın ilimize, ülkemize hayırlar getirmesini; birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize vesile olmasını diliyor, gelen bütün firmalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

6. Turizm ve Seyahat Fuarı’na farklı alanlardaki firmaların ve kurumların ilgi gösterdiğini ifade eden Taşyapan, “Kendi kültürel turizm değerlerini burada bizimle paylaştıkları için bütün firmalarına teşekkür ettik. Fuarlarımız sürekli artıyor. Bundan sonra daha çok katılımlı, daha görkemli fuarlarımız olacak diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ ise, 6. Van Turizm ve Seyahat Fuarı’na 25 ilden 80’nin üzerinde il kültür ve turizm müdürlüklerinin, otel ve seyahat acentelerinin katıldığını belirtti.

Turizm ve Seyahat Fuarı’nın, Van’ın güvenliği ve imajı açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Aktuğ, “Van’ın çok güvenli bir il olduğunu, Van’ın güvenlikten yana bir sıkıntısının olmadığını sürekli dile getirenlerden biriyim. Şu anda fuarımızda 24 il var. Diğer iller ise güvenlikten yana sıkıntı yaşarız düşüncesiyle kafalarındaki soru işaretlerini gideremediler ve fuarımıza katılmadılar. Hem Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak hem de kültür ve turizm il müdürlükleri olarak bugün burada bu fuarın gerçekleşmesinin çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Böyle bir ortamda oluşturulmak istenen belli ve ortada. Bu tür aktivitelerin yapılmaması hususunda, memleketin kaosa sürüklenmesi hususunda bir takım düşüncelerin tutmadığını tutamayacağını, Hakkari’den, Trabzon’dan, Ağrı’dan, Aydın’dan, Bayburt’tan misafirlerimiz var. Bunu burada, turizm fuarında bir araya gelebilmek anlamında gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyum. Tüm halkımızı fuarımıza bekliyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından 10-13 Eylül tarihleri arasında açık kalacak olan fuara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Editör: Wan Haber