Olay, Van-Erciş-Muradiye yol ayrımı olan ve trafik ışıklarının olmadığı Karahan Kavşağında meydana geldi. Van’dan Erciş istikametine gitmekte olan Murat Koylu yönetimindeki 61 K 23210 plakalı minibüs, Muradiye yönünden gelen ve sürücüsü belirlenemeyen 66 A 68910 yabancı plakalı otomobil ile çarpıştı.

Otomobil içerisinde bulunan yabancı oldukları belirtilen üç kişi yaralandı. Araçta sıkışan yaralıları Muradiye İtfaiye ekibi ve çevredekiler tarafından çıkararak ambulansla Erciş Devlet Hastanesi'ne sevk edildiler. Minibüs sürücüsü Murat Koylu ve yanındaki şahıs ise olay yerinde sağlık ekipleri tarafından ayakta tedavi edildi. 

"Aniden karşımıza çıktı"

Minibüs sürücüsü Murat Koylu; “Biz Van’dan Erzurum’a gidiyorduk. Ancak kavşağa geldiğimizde bu otomobil aniden karşımıza çıktı. Çarpmamak için elimden geleni yaptıysam da kurtaramadım. Ona çarptıktan sonra biz de araçla birlikte refüje çıktık, otomobil ise yolun ortasında kaldı" dedi.

3-761.jpg

Kontrolsüz kavşak çok can yaktı 

Bölgede ikamet eden vatandaşlar, karayolları ekiplerine tepki göstererek, yıllardır bu kavşağa trafik ışıklarının yapılmadığı, şimdiye kadar 30’a yakın vatandaş bu kavşakta hayatını kaybettiğini ileri sürdüler.

Hiçbir yetkilinin burayla ilgilenmediğini iddia eden vatandaşlar, 'daha kaç kişinin ölmesini bekliyorlar' diye tepkilerini dile getirdiler.

4-556.jpg

Otomobil içindeki yaralılar, kaldırıldıkları Erciş Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Van’a sevk edildi. Kazaya karışan otomobilin içerisindeki bira şişeleri dikkatten kaçmazken polis, kaza yerinde inceleme yaparak olayla ilgili inceleme başlattı. İHA

Editör: Wan Haber