Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KSAUM) üyeleri, İlahiyat Fakültesi önünde bir araya gelerek, merkezi kafeterya önüne kadar yürüdü. Burada bir açıklama yapan KSAUM Müdürü Sema Sancak, düzenledikleri eylemle kadına yönelik tacizin son bulmasını amaçladıklarını söyledi.

Hiçbir kadının taciz ve şiddete maruz kalmasını istemediklerini ifade eden Sancak, yaptıkları eylemle minibüs ve otobüslerdeki tacize dikkati çekmek istediklerini kaydetti. Sancak, "Zaman zaman bu olaylara rastlıyoruz. Bununla karşılaşan öğrencilerimiz şaşırıyor. Biz toplumda bir farkındalık oluşturmak amacıyla bu yürüyüşü düzenledik. İnsanlar, tacize uğrayan bir mağduru gördüğü zaman sessiz kalmasın, ona yardım etsin ve yardım etmekte istekli olsunlar. Onlar istekli olmadığı zaman tacizci bundan cesaret alıp buna daha fazla devam ediyor" dedi.


Tacizi, toplumsal bir sorun ve toplumun büyük bir yarası olarak gördüklerini dile getiren Sancak, bunun ortadan kalkması için herkesin eylemlere destek vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Yapılan açıklamanın ardından kalabalık sessizce dağıldı.

Editör: Wan Haber