Daha önce vatandaşların tomografiye girmek için günlerce kuyruklarda beklediğini belirten Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Özcan Öktem, bunun da özellikle acil hastalara sıkıntı yaşattığını söyledi. Hastaneye yeni bir tomografi cihazını kurmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Öktem, “Daha önce tek tomografimiz vardı. Bundan dolayı yoğunluğa bağlı olarak hastalarımıza gün vermek zorunda kalıyorduk. İkinci tomografimiz kurulduktan sonra inşallah aynı gün, daha hızlı ve daha kaliteli bir hizmeti hastalarımıza sunacağız. Niyetimiz hastalarımıza daha hızlı ve daha kaliteli hizmet sunabilmektir” dedi.


Yeni tomografinin diğer tomografilerden daha hızlı çekim yapabildiğine dikkat çeken Öktem, “Diğer tomografimiz aynı anda sadece 4 kesitli çekim alırken, yeni tomografimiz hem daha hızlı, hem de aynı anda 16 kesitli çekim alabiliyor. Yeni tomografi cihazının ilimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.


Vatandaşlar ise yeni bir tomografi cihazının hastaneye alınmasının yerinde bir karar olduğunu belirterek, bundan sonra kuyruklarda beklemeyecekleri için yetkililere teşekkür ettiler.

Editör: Wan Haber