Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Van’ın Şerefiye Mahallesi’nde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşan 425 konut satışa çıkarılmıştı. 11 Nisan 2016 tarihinde başlayan başvurulara yoğun ilgi olurken, müracaatlar 11 Mayıs 2016 tarihinde sona erdi.

TOKİ’den ev sahibi olmak isteyen 5 bin 100 kişi başvuruda bulunurken, müracaatların sona ermesi ile birlikte kura çekimi bu sabah gerçekleştirildi.

Bir düğün salonunda başlayan kura çekimine büyük ilgi gösterilirken, ilk olarak 3+1’de engelli kontenjanı ve şehit ailelerinin konutları belirlendi. Ardından geriye kalan 3+1 dairelerin de çekimi yapılarak sona erdi.

Hiçbir sıkıntının yaşanmadığı kurada 2+1 dairelerin çekimi yapıldı. Engelli ve şehit aileleri kontenjanlarının belirlenmesinin ardından kura çekiminin sürdüğü başlarda vatandaşlar bir torbada 2 rakamının olmadığını fark etti. Yanlışlığın farkında olduklarını gören TOKİ yetkilileri, topu torbaya atarak 2+1 dairelerin kura çekimini iptal etti. Bunu kabul etmeyen vatandaşlar, 3+1’in de iptal edilmesini istediler.

TOKİ görevlilerinin yetkililerle görüşmesi üzerine tüm kuralar iptal edilerek, ileri bir tarihe ertelendi. Kura çekiminin belirlenmesi ile birlikte adaylara cep numarasına mesaj ile bildirileceği açıklandı.

Editör: Wan Haber