Cumhuriyet Caddesi üzerinde iki ortak tarafından kurulan ve 22 kişinin istihdam edildiği kafenin açılışına Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Kurdele kesiminin ardından bir açıklamada bulunan The Rest Coffee ortakları Faruk Kaplan ve Cüneyt Uysal ‘’kendi markamızı oluşturarak sektöre iyi bir giriş yaptığımızı düşünüyoruz. Misafirlerimizin her daim mutlu ayrılacağı bir mekan için çalışmalarımıza devam ediyoruz. ‘’ 

Van’da marka olduktan sonra farklı illerde şube açmayı ve franchising ile ülke geneline markalarını taşımayı istediklerini söyleyen ikili ‘’The Rest Coffee Van için güzel ve kaliteli bir mekan olacak. Geleceğin markası olabilmek için çok kişiyle fikir alışverişinde bulunduk. Aldığımız tepkilere göre firmamızı şekillendirdik ve şekillendirmeye devam edeceğiz. ‘’ dediler.

Mekan tasarımı ve kurumsal kimlik çalışmalarını gerçekleştiren CeeY Design kurucusu Eray Yılgan , ‘’ Daha iyi bir Van için elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. İlgi çekebilecek , fark yaratabilecek bir konsept oluşturduğumuza inanıyoruz.Mekanın bu hale gelmesinde emeği geçen görünmez kahramanlara ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Son olarakThe Rest Coffee ailesi ve misafirlerine huzurlu ve rahat bir ortam sunabildiysek ne mutlu bize.’’ dedi. 

Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkan Yardımcısı ve The Rest Coffee Mutfak şefi Nurullah Kaplan ,  “Aşçılık aşk ve sevgi ile yapılabilecek bir meslek. Çocukluğumdan beri çalışıyorum. Bu meslekte basamak basamak ilerlemeniz gerekiyor. İstanbul’da 18 ay bulaşıkçılık, bir buçuk yıl çıraklık yaptıktan sonra 2 yıl aşçı olarak çalıştım. Ardından mutfak şef yardımcısı oldum ve kazandığım özgüvenle profesyonelliği düşündüm” dedi.
Ustalarından öğrendiklerini insanlara anlattığını ve yeni açtığı işletmesinde eğittiği insanların çalıştığını ifade eden Kaplan, “Şu an eski çıraklarım mutfağımda usta olarak çalışıyor. Şanlıurfa Harran Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nden mezun, diplomalı usta çalışıyor. Deneyimli ustalarımızla hizmet veriyoruz. Bunun yanında yine bu mesleğe gönül vermiş arkadaşlarımız var. İyi bir ekip kurduk ve Van’a ciddi bir yatırım yaptık. İlimize güzel bir mekan kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaliteli gıdalardan elde edilen yiyecek çeşitlerini müşterilere ikram ettiklerini de sözlerine ekleyen Kaplan, “Hep marka ürünleri tercih ediyoruz. Asla merdiven altı ürünlerini veya hazır hiçbir ürün kullanmıyoruz. Kendi hazırladığımız sosları müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz. Kaliteden ödün vermeden müşterilerimizin damak tadına hitap ediyoruz. The Rest Coffee’nin ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. İHA

 

Editör: Wan Haber